Правителството не може да вземе решение как да помага на бизнеса и общините. Тази позиция изрази пред енергийната комисия депутатът от ДПС Рамадан Аталай.  В началото на  заседанието той поиска законът за енергетиката, предлаган от партията да се гледа в заседанието. Това, че управляващите не са се сетили да внесат закона, по думите му, не означава, че трябва да се крие законопроектът на ДПС. Там ви помагаме, учудвате ме, изтъкна Аталай. Можехте да го препишете този законопроект, посъветва той „Продължаваме промяната“. Няма по-добро от този законопроект, категоричен бе народният представител.

Оказа се, че нямало постъпили становища по законопроекта.

Веднага щом такива постъпели, проектът щял да бъде разгледан. Рамадан Аталай посочи, че се предлагало решение пари за компенсации да не се вземат от данъкоплатците. Опитвам се три месеца да ви вдъхновя нещо да направим, не зная как вече да ви подбутнем, изтъкна народният представител от ДПС.

Депутатите не приеха точката на ДПС да влезе а дневния ред. Рамадан Аталай се закачи с депутата от групата на БСП Емил Георгиев, подхвърляйки му: „Ще кажа на Корнелия Нинова“. Може, да ти дам телефона й, не се даде депутатът от групата на левите, но получи успокоени от Аталай, че има номера на Нинова.