Готвеното от правителство посещение в САЩ възмути днес „Възраждане“. Вчера въпросът бе повдигнат от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а днес пък в пленарна зала в рамките на блиц контрола това отекна като „екскурзията до САЩ“, както Костадин Костадинов я определи.

Николай Денков кратко отговори на въпроса. Евтин опит за манипулация, определи той твърденията на опозицията. Това е право, възможност и задължение на всеки министър-председател, категоричен бе Денков. Той обеща пълен отчет за разходите и договореностите, но след като мине командировката, както е и в правомощията.

Борисов: Ротацията не е на всяка цена

Борисов: Ротацията не е на всяка цена

Имало време и преди да се сменят регулаторните органи

Радостин Василев запита дали Денков прави проверка по „Чаталджагейт“ и какъв е резултатът от нея. Премиерът обясни, че лицата, които бяха визирани в медийните публикации, а именно Асен Василев и Даниел Лорер, вече са обяснили за какво става дума. Денков не видял да има нарушения на закона.

От ГЕРБ пък се заядоха с премиера за инициативата „Достъпно за вас“. От парламентарната трибуна Десислава Трифонова попита акад. Николай Денков защо търговска верига продава краставиците на по-ниска цена от тази, вписана в платформата „Достъпно за вас“. Трифонова посочи и конкретни цени.

От ИТН също питаха Николай Денков за инфлацията и какво прави правителството, за да я намали, но важната тема потъна в словесното жонглиране на Тошко Йорданов.

Борислав Гуцанов, БСП пък поиска разчет от премиера как ще се отрази на всяко едно домакинство гласуваната сума от 50 милиарда веро помощ за Украйна от страна на ЕС за следващите години. Социалистът поиска и точен разчет с какво България ще участва и как това участие ще се отрази дългосрочно на интересите на страната. Припомняме, че вчера бе преодоляно ветото на Виктор Орбан и решението за пакета помощ за Украйна, пряка помощ и заеми, за следващите години бе гласувано.

Асен Василев не очаква "Чаталджагейт" да се отрази на ротацията

Асен Василев не очаква „Чаталджагейт“ да се отрази на ротацията

Финансовият министър счита казуса като опит за сплашване