Горан-протест(1)

Горан Благоев: Конформизмът е проблем и на българската журналистика

 Мълчанието ни доказва защо сме на 112-то място по свобода на словото

Протестът снощи пред Руското посолство в София беше, за да изразим подкрепа към тази смела жена – Марина Овсянникова, която прекъсна ефира на руската държавна телевизия с плакат „Не на войната“. Тя измива лицето и на българската журналистика.

Нека не забравяме – колко от нас успяха да кажат на Бойко Борисов за 12 години, че царят е гол? Това заяви  в сутрешния блок на Нова телевизия журналистът Горан Благоев – представител на Републиканци за България, който бе един от организаторите на протестната гражданска акция пред руската дипломатическа мисия.

„Конформизмът е голям проблем  и на българската журналистика. Нашето мълчание доказва единствено, защо сме на 112-то място по свобода на словото, а догодина може да сме и на по-задно място“, посочи Благоев.

Той изтъкна, че на протестът в подкрепа на Марина не е имало много хора, но са присъствали знакови лица, символ на свободата на словото.

Горан Благоев акцентира, че голямата дискусия, която предстои е, какво се случва в двете обществени медии – БНТ и БНР и какво е тяхното поведение към войната, която Русия води срещу Украйна и кризата, в която се намира българското общество.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *