epa04745946 Director-General of the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO), Irina Bokova, attends the opening of an International Conference on the growing phenomenon of looting and destruction of antiquities in the Middle East in Cairo, Egypt, 13 May 2015. As unrest has gripped the Middle East, criminal gangs have taken advantage of the lawlessness to loot historical sites to sell antiquities on the lucrative international black markets.  EPA/KHALED ELFIQI

Аплодисменти за Ирина!

velislava_dareva-200x184
ВЕЛИСЛАВА  ДЪРЕВА

 

/Поглед.инфо/ Подлярщините на Борисов, двете стрини и прочее мерзавци

ООН има нов генерален секретар и той се казва Антониу Гутериш. Поне до момента (четвъртък, 9 сутринта) е така.
Според детайлния анализ на агенция Ройтерс („Абе, не,ква си агенция!“, би казало вънкашното министърче) Ирина Бокова, предадена и продадена от собствената си държава, е втора. Кристалина Георгиева, единствената, суперсвръхуникалната кандидатура, натрапена в последната минута от една банда подлеци, е на девето място от десет възможни. Това е резултатът от мръсната игра на тази банда, която напъна всичките си безмозъчни, но добре платени танкове, за да унизи България, да я превърне в посмешище и да я хвърли за присмех. Заради тези мерзавци България изгуби невероятен шанс, който се случва веднъж на хиляда години. И този шанс се нарича Ирина.

Ликувайте, истеричави слуги

автори на публични доноси, мръсни интриги и всякакви соросоидални подмолности! Плетете сонетни венци в чест на двете ви стрини – Кристалина и Меркелина! Целувайте им алчните ръчици, и краката на Световната банка, и задника на дедо ви Сорос! И не забравяйте да си приберете хонорарите, щото такова предателство скъпо се продава, а на България струва още по-скъпо, понеже за достойнството на държавата иде реч, за нейното достолепие, за нейния авторитет, за националните интереси.

Ирина Бокова – дипломат от най-висока класа, човек уважаван, доказан, фин, деликатен, културен, просветлен, с 5 перфектни чужди езика, с дълбинни познания за световната политика. Подкрепа от тъй нареченото българско тъй наречено правителство, от тъй наречения български тъй наречен президент, от управляващите герберуги – нула. Само лицемерие, завист и простотия. Само интриги, лъжи и клевети.

И надраната плоча за „мрачното комунистическо минало“. И безкрайния набор от гадости – от „путинска подлога“ до „червена кучка“ (няма да изброявам – не е вярно, че хартията понася всичко). И цял насапунисан сериал от мерзости – доносничеството на онзи гнусотник беснеещ, Евгений Михайлов; опорните точки (псувни, казано ясно) от кабинета на стрина им Кристалина, избликнали най-естествено в помиярщините на МИтоди Андреев; наглият натиск на хаджи Иванчо Кръстевич ефенди – този зъл гений, този велзевул на българския преход, който някога предаде и продаде д-р Желю Желев, организира предварителни избори в СДС и ни натресе Петърчо Стоянов. И най-долнопробно лайкейство, най-гнусав слугинаж, най-срамотно продажничество и сделкаджийство. Колко трябва да мразиш собствената си държава, за да я продадеш като амбулантен търговец и така да си купиш, да си осигуриш битието на ординарец на световната подлост?!

Не е вярно, че в 12 без 5 Борисов замени (подмени) Ирина, гаче ли това е мач на бистришките тигри, а мутрата дръзновено бие дузпи, докато вкара гиол в далновидно опразнената врата. Нищо подобно! Повече от година върви тоя пошъл сценарий с участието на в. „Политико“ (който представяше Кристалинка като… брокер!), собственост на концерна „Аксел Цезар Шпрингер“ (студентите по журналистика, предполагам, знаят какво е това); с участието и пълното съдействие на сп. „Ню Америкън“, собственост на крайнодясната, расистка организация „Джордж Бърч“ и на американските супермагнати братя Кох; плюс – къде без Прокопиев! – изданията на „Икономедия“! Плюс – къде без нея! – на стрина им Меркелина и ЕНП, щото не искали ляв генсек на ООН. Абе, как се не намери един човек в Португалия да напише една дума – една! – срещу Антониу Гутериш – лидер на Социалистическата партия и на Социалистическия интернационал! Как никой го не попита назидателно що ще на Бузлуджа през 2004 г. сред море от червени знамена, а!?

И цялата тази подмолност –

в името на стрина им Кристалина, обобщеният образ на посредствеността и овластената нелепост! В името на тази изкуствена патица, попаднала на високо място, която се отплаща за облагите с интригантство и мръсотийки всякакви. До появата на Кристалина пред ООН си мислех, че няма по-ужасен от моя английски. Днес се чувствам като един сър Лоурънс Оливие.

Какво ни показа стрината? Махленски английски, катастрофален френски, посредствен руски, нула познания, срам, позор, „Кен лий“ и всичко, каквото си помислите в тоя дух. Обувките на Румяна Желева се оказаха по мярка. И даже малко възширочки. Ситуацията в Сирия е комплицирана, то е „като да свариш жаба“, каза мудрословеснейшата патка; украинския въпрос щяла да го решава чрез брат си, щото „е женен за украинка“ (върховно!); погрижила се за либийските бежанци в Тунис, като им занесла футболни топки – „да си изразходват енергията“! Плюс очакването „Боко харам“ и „Ислямска държава“ да се явят в ООН. Плюс финансите, които щели били да дойдат в ООН от Световната банка! Толкоз. Това бе всичко. Придружено с жестикулации, мимики, конвулсии, подскачания, подрипвания и подръпване на реверите като на годен циганин брат му. Стрина Кристалина се провали с трясък, та чак продъни пода на ООН. И цялата в бяло! К,во да й коментираш?! Това е тя, „уникалната кандидатура“, подкрепяна от България! От България? Не! От продажниците на България!

Няма да употребявам сравнения като комедия, водевил, фарс и прочее.

Това са сериозни драматургични жанрове

те не бива да бъдат опошлявани от интересите на жалки продажници. Провалът на стрина Кристалина изобщо не ме вълнува. Той е закономерен, планиран, режисиран и платен. Провалът е за стрина Меркелина, ЕНП, Световната банка, „Билдербергите“, Сорос, ИДИЛ и „Боко харам“ (категорично). За цялата орда български лъжци, клеветници, подлеци и мерзавци, предвождани от Борисов, Плевнелиев, Митов, Тафров, Прокопиев, хаджи Иванчо Кръстевич ефенди, разните мИтодита, танкисти, беснеещи гнусотници и всякая сволоч от високонаративни умници и красавци.

След цяла серия предателства

на националния интерес, на българската държава, след съзнателния, умишления провал на АЕЦ „Белене“, „Бургас-Александруполис“ и „Южен поток“, след превръщането на България в гигантски бежански лагер, след превъплъщението на Борисов в пощенски гълъб на Ердоган, след всичко това управляващите герберуги постигнаха своя „голям шлем“ – провалът на Ирина Бокова и унижението, опозоряването на България. Не е нужно Борисов да чака провала на Цецка. Най-добре е още сега да мята оставка, да ходи да рита мачлета и да бие дузпи с бистришките тигри. Това му прилича. Пък и „мрачното комунистическо минало“ го зове – и не само него! – да си обира крушите и да разчисти терена. И той, и Цецка, и Цецко, и сите верни синове и дъщери на „престъпния комунистически режим“, днес – бащи, майки, баби, лели, стринки на България.

Прочее, знае ли някой кой е кандидатът на ГЕРБ за президент? Да не би да е стрина Кристалина?! Въх!
И за финал – аплодисменти за Ирина Бокова!

Дума

Print Friendly

Автор: Велислава Дърева


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *