Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов представи листата на партията за предстоящите европейски избори на 9 юни. Той посочи, че партията е избрала кандидати, които отговарят на три важни условия. По думите му те са родолюбци, не робуват на олигархични кръгове и са ефективни в работата си.

Листата е оглавена от депутатът Станислав Стоянов. Той заяви, че амбицията на Възраждане е да разчупи разбирането, че в европейския парламент отиват едни хора да взимат заплата, без да вършат никаква работа. Стоянов отбеляза, че друга цел е проблемите на България да бъдат чути на европейско ниво, а да не бъдат пренебрегвани. Народният представител добави, че Възраждане ще внесе и петиция във връзка с непроведения референдум за запазване на българския лев.

На второ място в листата на Възраждане се нарежда журналистът Петър Волгин. Той заяви, че е приел номинацията, за да продължи битката със засилващата цензура. По думите му се връщаме се във времената преди 1989 г. когато е имало само една гледна точка. Ако искаме да сме свободни, ние трябва да участваме в политиката, подчерта той.

Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов посочи за пореден път, че нашата страна се управлява отвън. Той е категоричен, че това не може повече да продължава така. Според него на изборите на 9 юни има шанс България да се върне в правилното русло на историята.

Ето пълният списък на листата на Възраждане за изборите за европейски парламент:

  1. Станислав Стоянов
  2. Петър Волгин
  3. Рада Лайкова
  4. Димчо Димчев
  5. Георги Джендов
  6. Веселин Киров
  7. Александър Алексиев
  8. Др. Калин Калинов
  9. Мариян Иванов
  10. Касим Садък
  11. Доц. Др. Румяна Иванова
  12. Захари Дончев
  13. Мира Миркова
  14. Серегей Махаев
  15. Борил Каменов
  16. Филип Кънев
  17. Тамаш Секереш

Впечатление прави, че в листата има двама депутати от ПГ на Възраждане и двама журналисти. Петър Волгин е единственият представител на т.нар. гражданска квота.

Костадинов изпраща активни родолюбци в ЕП, а не политически пенсионери

Костадинов изпраща активни родолюбци в ЕП, а не политически пенсионери

„Възраждане“ е против отпадане на правото на вето в ЕС