4af2177fbe5c78f8ab5e428d668ce7b1

Отделението по ендокринология на УМБАЛ Бургас възстанови работата си в пълен обем

 
 
Отделението по ендокринология на УМБАЛ Бургас се върна на старото си място и възстанови работата си в пълен обем. Досега капацитетът му беше ограничен, защото бе превърнато в КОВИД-звено и приемаше пациенти другаде. То стана поредното отделение, което се върна към нормалния ритъм на работа, след нефрологията, кардиологията, ревматологията и кожно отделение. Очно отделение също възстанови дейността си след възстановяването на плановите операции.
Новоприетите пациенти с КОВИД в УМБАЛ Бургас продължават да намаляват. През триажния център минават между 5 и 10 души на ден и не всички се хоспитализират. Легла за такива пациенти се запазват в Инфекциозно отделение и на още три етажа в терапевтичния корпус на болницата. Обстановката се следи всеки ден, за да може при още по-голям спад на случаите да се възстанови нормалната работа и на другите отделения, които са превърнати в КОВИД, но продължават да работят на други места – гастроентерологията и вътрешното хематологично отделение.
Медицинският център на УМБАЛ Бургас – „Св. Николай Чудотворец“ продължава ваксинациите срещу КОВИД-19. Кабинетът вече работи от 8 до 20 ч. всеки ден, като приема и предварително записани през единната система, и дошли на място без записване. Налични са ваксини на „Пфайзер-Бионтех“, „Модерна“, „Астра Зенека“, както и най-новата еднодозова – на „Янсен“.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *