Регистрация в РИК Главна снимка(1)

Даниела Божинова-втора в бургаската листа на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“

Коалиция  „Продължаваме Промяната – Демократична България“ заяви като цел изборна победа в Бургас

 

Коалиция „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“ регистрира в РИК Бургас своята листа с кандидати за народни представители от Бургаски многомандатен избирателен район.

Амбицията на всичките двадесет и осем участника в нея е на изборите на 2 април да получат най-много от гласовете на избирателите в областта, за да гарантират това, че промените в България ще са необратими.

 

Водач на листата е Константин Бачийски, депутат в 47-то и в 48-то Народно събрание.

Негов подгласник е Даниела Божинова от „Демократична България“

Сред кандидатите личат имената на досегашните народни представители Богомил Петков и Христо Симеонов, които заемат съответно трета и четвърта позиция в листата.

Шестото място е за Димитър Найденов от „Демократична Бъглгария“.

В листата са представени различни професиии, съсловия и общности. Доверието на избирателите ще поискат общо 28 души с различен професионален профил – юристи, предприемачи, лекари, учители, актьори и хора с ярки обществени позиции.

Водачът на листата Константин Бачийски отново ще се изправи пред избирателите с името си и с авторитета си на човек, който е защитавал редица обществени каузи.

Сред тях са проектът му за превръщането на старото военно летище в Равнец в индустриална зона с възможност за обслужване на карго полети и товари, създаването на нови терминали в Пристанище Бургас и запазване на голяма част от съществуващите корабни места, разширяването на ГКПП „Малко Търново“, връщането на държавността в ГКПП „Капитан Андреево“ ,както и редица други.

 

Димитър Найденов поведе обществения отпор срещу печално известния проект за изграждане на „подпорна“ стена край местността „Алепу“ между общините Созопол и Приморско.

 

Даниела Божинова от своя страна е свързвана с отстояването на редица „зелени“ каузи в цялата страна, както и с мисията си за превръщането на референдумите във възможност българските граждани да получат правото да заявят позицията си по различни теми.

Регистрация в РИК пред ОА(1)

 

Приоритетите, около които се обединяват бургаските кандидати от листата на коалицията, са всички ключови проекти, които биха осигурили икономически просперитет за региона.

 

Имената на кандидатите за народни представители от листата на коалиция „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“:

Константин Бачийски

Даниела Божинова

Богомил Петков

Христо Симеонов

Константин Иванов

Димитър Найденов

Милко Пенев

Емил Соколов

Милен Манолов

Мария Петкова

Марин Георгиев

Ангел Симеонов

Искра Ангелова

Мирослав Йорданов

Деян Денев

Николай Богов

Росен Топкаров

Николай Николов

Добромир Гюлев

Венцеслав Стефанов

Станислав Станев

Гроздан Тодоров

Снежана Апостолова

Йордан Терзиев

Петър Стоев

Зарица Динкова

Константин Костадинов

Митко Иванов

………………………………………………………………………….

 

 

Копие-на-Копие-на-Зарица-1-1024x1024Даниела Божинова е доктор по политически науки и арабист, социален предприемач и правозащитник. Родена и живее в Бургас, семейна с две дъщери.

Участва пряко в създаването на институции на пазарното стопанство и демокрацията в Бургаска област след промените, както и за подпомагане на малкия и среден бизнес като регионален мениджър на западни програми за техническа помощ. Като социален предприемач осъществява над тридесет обществено-полезни проекта в Бургас и региона, за които осигурява финансиране далеч преди присъединяването ни към ЕС: рампи за хора с увреждания, благоустрояване,  преквалификация на безработни, обучение на пенсионери на компютърни умения и др.

Организира референдумни кампании срещу проекта за петролопровод Бургас-Александруполис, като икономически неизгоден и екологично рисков и допринася за неговото отменяне.

Автор на изследвания и книги в областта на инициативата и референдума. Заместник председател на международната организация Democracy International. Председател на Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива www.initiative.bg

Съосновател и два мандата съпредседател на партия „Зелено движение”, настоящ член на Националния съвет.

 

 

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *