149207060390627

Военното министерство е продало бивше поделение в Несебър

 

Бивше поделение в Несебър е сред четиринайсетте имота на Министерството на отбраната, продадени откакто министър е Красимир Каракачанов, съобщи dnevnik.bg. Обектът в местността Кокалу е и най-голямата сделка на ведомството, за което са платени 5 041 111 лв. (от общо 11.76 млн. лв. за всички 14 имота). Като се има предвид, че имотът се разпростира върху 96.2 дка, това прави цена от 52,41 лв. на квадратен метър за земята, без да се броят 14-те сгради с обща застроена площ от 1354 кв.м.

Средната цена на кв.м в несебърската местност Кокалу е 44 евро (86 лв.) според справка в един от най-големите сайтове за продажба на недвижими имоти. Заповедта за продажбата на министъра на отбраната Красимир Каракачанов е от 22 ноември. Купувач е дружеството “АКАДЕМИКА СИЙ ПАЛАС” АД с представляващ Веселин Божидаров Данев. Това е бил и единственият кандидат в процедурата. Първоначалната цена, поискана от министерството на отбраната, е 5 024 444 лв.

Парцелът се намира до дюните, около които се разиграха няколко скандала с незаконно строителство. Една улица го дели от хотелите Sol Nessebar Bay & Mare и Sol Nessebar Palace. Те са в портфолиото на регистрираната в Люксембург Sigma Capital. Веселин Данев е съoсновател и директор на компанията заедно с Георги Велчев, брат на бившия финансов министър Милен Велчев. Според депутат от военната комисия поделението е закрито заради двата хотела, които пречели на траекторията на морската артилерия, пише dnevnik.bg.

Print Friendly

Автор: 7dniburgas.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *