768x432оеуеушеушуш

Цацаров: Глаукомата не е пречка да шофираш в центъра на Несебър!?/ВИДЕО/

Цацаров: Глаукомата не е пречка да шофираш в центъра на Несебър!? Не може да продължаваме така

Не може да продължаваме така. Не може да има побои в центъра на Несебър и куп медицински документи да обосноват паричната гаранция. Тези хора безчинстват по улиците – в момента, в който ние искаме задържането им, те се снабдяват с един куп медицински документи. Не ми се струва много нормално, че можеш да биеш с глаукома, а не можеш да лежиш в ареста с глаукома.  Така прокурорът на Републиката Сотир Цацаров коментира решението на Районен съд – Несебър, който пусна Тодор Маринов под парична гаранция, заради влошеното здравословно състояние.

„Оказва се, че глаукомата не е пречка да шофираш в центъра на Несебър. Тя не е пречка да посегнеш на незрящи. Глаукомата не е пречка да се държиш безобразно. Няма значение откъде са жертвите. Това са хора и то с бял бастун. Глаукомата не е пречка да извършиш всички тези дивотии в центъра на Несебър. Глаукомата обаче се оказва пречка да посетиш ареста”, смята Цацаров.

Той обяви, че Районната прокуратура в Несебър е протестирала определението за парична гаранция от 3 000 лева. „Аз разчитам на професионализма на колегите от Бургас, защото няма друго възможно решение за човек, извършил това в центъра на Несебър, освен задържане под стража. Няма и друго решение за шведския турист, ритнал камериерка, за руските туристи, били полицаи или за двамата роми, били полицаи в супермаркет”, допълни още главният прокурор.

Print Friendly

Автор: zonaburgas.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *