DSC08740 copy

КОНКУРСЪТ „АЗ ОБИЧАМ ЧЕРНО МОРЕ“ ИЗЛЪЧИ СВОИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ

 

 

Община Несебър отбеляза Международния ден на Черно море с изложба от произведения на деца участници в тазгодишния е  конкурс  „Аз обичам Черно море“.

DSC08662 copyКонкурсът е международен и се провежда за единадесета поредна година. Организатори са Община Несебър, ОДК-Несебър, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата.
Събитието се състоя в Артиум център, където бе и награждаването на лауреатите.

Над 1000 деца от всички краища на България и чужбина участваха със свои произведения, посветени на Черно море. Те се представиха в различни жанрове – литературно творчество–поезия и проза, изобразително изкуство и фотография.

Предоставените произведения бяха оценени от компетентно жури, което излъчи победителите по предварително обявени възрастови групи.

DSC08665 copyКонкурсът е част от програмата на Община Несебър за отбелязване на 31 октомври – Международния ден на Черно море.

Целта му е да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и крайбрежието, важността им за икономиката на нашата страна, вредите от замърсяването на крайбрежната зона, причинена от човешката дейност и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *