156743513397369

Венелин Ташев с поредна благотворителна инициатива-включете се и вие !

Венелин Ташев и Анелия Георгиева (вдясно) със своя гост отец Иван от Нови хан

Автор: Емел МАХМУД
Благотворителният ден ще бъде на 5 септември в конферентната зала на хотел „Котва“ в Слънчев бряг, всеки може да се включи с каквото желае

Хотелиерът Венелин Ташев от Несебър подари прекрасна слънчева седмица на плажа и водните атракциони в хотел „Котва“ на Слънчев бряг на децата от Дома за сираци „Св. Николай“ при манастир „Св. Троица“ в Нови хан.

26 малчугани на възраст от 7 до 14 г. заедно с отец Иван от вчера са настанени в хотела и ще останат там до 6-ти септември с ол инклузив пакет. Освен на луксозната си ваканция на море, децата се радват и на плътна развлекателна програма,  организирана от благодетеля – екскурзии с корабчета, спортни и логически състезания и още много други забавления. Аквапаркът в двора на „Котва“ обаче е върхът на изживяването за  децата на отец Иван. Повечето не са виждали подобно цветно чудо и искрено се забавляват на водните съоръжения. Всички разходи са поети от Венелин Ташев, който повече от 20 години  приема деца от социални домове в България. Подпомага традиционно и отдиха на сираци от Украйна, които идват у нас с майките си.  Тази година Ташев е отворил врати за малките гости от Нови хан.

Датата е 5 септември, четвъртък, обаче е най-важна от техния престой тук.  За хората с добри сърца ще бъде отворена конферентната зала на хотел „Котва“, където всеки може да остави дарение –  кой каквото може.

„През целия ден в залата ще има човек, който ще приеме благодетели. Отец Иван също ще бъде там, за да ги посрещне. Който желае, може да разговаря с него, за да разбере от какво се нуждае. Аз съм организирал големите супермаркети, с които работя. Те ще се включат с хранителни продукти. Поръчал съм и голям автобус за отпътуването на гостите ми, за да може в него да съберем всички дарения“, обясни Ташев пред наш репортер.

Няма ограничение за вида на даренията – пари, играчки, топли дрехи, въглища и дърва за предстоящата зима.

Венелин Ташев е най-големият благотворител сред хотелиерите на Несебър. Работи с областното ръководство на БЧК и почти ежегодно е удостояван с най-високото отличие за спомоществователство – на болници, старчески домове и приюти за деца. Той е дългогодишен общински съветник. Дядо на две малки внучета, които растат край него и са най-голямата му гордост, радост и удовлетворение.

„Днес имах щастието да се запозная с отец Иван от Нови хан, който гостува с децата си в хотел „Котва“ по линия на БЧК и по покана на г-н Венелин Ташев, който от години отваря вратите на хотела си за деца в неравностойно положение. Изживяването е уникално – да се докоснеш до такава доброта и благородство е изключителна привилегия“, написа във Фейсбук профила си Анелия Георгиева – една истинска българка, която окачествява каузата на Венелин Ташев като свята.

Print Friendly

Автор: Flagman.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *