20190327_150016-1

БСП – Бургас се срещна с таксиметрови превозвачи

БСП – Бургас представи „Визия за Бургас” – сектор „Устойчива транспортна система” пред таксиметрови превозвачи

Народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов и общинският съветник Чанко Мирчев, член на комисията по транспорт, проведоха среща с представители на СНЦ „Браншова организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в България”, на която обсъдиха предложенията за Устойчива транспортна система, заложени в проектодокумента „Визия за Бургас”.

Двете страни изразиха мнение, че транспортната система в морския град се нуждае от реформа, тъй като в момента тя е неефективна. В тази връзка бяха коментирани и основните проблеми, като увеличаване на автомобилния транспорт, задръствания на кръстовища и натоварени булеварди и улици в пиковите часове, скъп и неефективен обществен транспорт, липса на паркоместа, платени зони за паркиране, които не решават, а задълбочават проблема, и други.

По време на срещата бяха представени и решенията, чрез които посочените проблеми могат да бъдат решени, като намаляване цената на билета за автобусен транспорт, зелена вълна  по най-натоварените булеварди като: „Ст. Стамболов“, „Сан Стефано“, „Демокрация“ и др.,  преформатиране на обхвата на  синя и зелена зона, изграждане на паркинги, оптимизиране на интегрираната транспортна схема, по-добро осветяване на пешеходните пътеки, паркостоянки за таксиметровите автомобили.

От своя страна представителите на сдружението изложиха своите предложения за подобряване на транспортната система в Бургас, за да може градът да стане по-безопасен за всички участници в движението.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *