Още по темата

  • Валери Симеонов за Борисов: Не искам да го виждам
    Преди 6 дни

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика и съпредседател на „Обединените патриоти“ Валери Симеонов отново разкритикува коалиционните си партньори от ГЕРБ: „Пак ни извъртяха“, написа той.

Във „Фейсбук“ профила си той написа, че депутати от ГЕРБ и ДПС са променили приетия Закон за концесиите „по най-подлия начин“ и така „ще продължи по най-непрозрачен начин“ раздаването на концесии „на приближени фирми и групировки“.

С една година беше отложен новият режим за концесии на плажовете, който ще влезе в сила от 1 януари 2019 г. , съобщи БТА.

Концесиите на плажовете ще се определят

от Министъра на туризма, а не по общия ред, определен от закона за концесиите, пише вицепремиерът.

„Това означава, че ще продължи по най-непрозрачен начин раздаването за по 20 години (а може и повече) на приближени фирми и групировки. Явно при това ръководство на Министерството, България няма да има съвременен и прозрачно-регламентиран туризъм. Това е поредният саботаж на опитите за въвеждане на нормално управление и реална конкуренция. Благодаря на колегите от Обединени патриоти, които се противопоставиха на предложението в пленарна зала. За съжаление, такива са правилата на демокрацията – ДПС+ГЕРБ – 100 „за“ срещу 43 „против““, посочи той.

 

В статуса си той обобщава:

„И така, равносметката е:

Слънчев бряг север – Маджо

Слънчев бряг юг – ВИС

Несебър юг – ВИС

Поморие централен – братя Маргини

Бургас север – братя Маргини

Созопол Харманите – ВИС

Созопол централен – подготвен за братя Маргини

и т.н., и т.н.

Сараите на Доган-плаж Отманли – ДПС

На печелившите – Весела Коледа и честити нови 20 години концесии!”

Преди време Симеонов обвини министър-председателя Бойко Борисов  в саботаж на предложението му за промяна в концесионния договор за ски зона Банско.

„Не виждам съдействие на Борисов по отношение реализацията на втори лифт. Премиерът компроментира и саботира моето предложение за промяна на концесията в Банско“., заяви той