1

9 декември-40 години Стария Несебър в списъка на ЮНЕСКО!

11-4Голяма заслуга за удостояването със световния статут-Обект на световното културноисторическо наследство има управата на града през 1983 година начело с кмета Васил Киров,директорката на музея тогава  Божана Чимбулева и уредничката,сега д-р  Евтелпа Теоклиева!
Заслуга имат и кметовете,председателите на общинския съвет през тези 40 години,общинските съветници,обществениците,културните деятели и всички граждани на прекрасния град,които свято пазят това голямо достойнство,което за съжаление през последните години е застрашено!

Затова ние от „Несебър нюз“ призоваваме-Пазете Стария Несебър -гордост на България и света !

1-2 СписъкТази година Несебър чества 40 години от вписването си в престижната листа на ЮНЕСКО.. Знаменателното събитие от 9 декември 1983 г.  приобщава градът към световното културно наследство на човечеството.

По повод бележитата дата в събота е обявен Ден на отворените врати в Музей „Старинен Несебър“.  Археологическият музей ще бъде отворен за безплатни посещения. В 11 часа ще бъде направена презентация, посветена на това събитие. От 10 до 15 часа специалистите на музея са на разположение на посетителите.

На празничния за Несебър 9 декември  самодейните състави към НЧ „Яна Лъскова“ ще огласят от 16.30 ч. площад „Месамбрия” в Стария град.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *