„Борисов купува самолети, за да може американците да го оставят на власт още няколко месеца. Той използва нашите пари, за да си купи комфорт. Но българите не са глупави и затова са на улиците“. Това заяви пред БНТ депутатът от БСП Румен Гечев.

По негови думи правителството още от началото на годината е водило преговори за закупуването на нови 8 самолета Ф-16. Той посочи, че правителството иска да похарчи тези милиарди, защото обича себе си и иска да остане на власт.

Депутатът заяви, че правителството намалява бюджетните разходи много по-бързо, отколкото намаляват бюджетните приходи. Тоест управляващите отчитали „кървави бюджетни излишъци“.

Нинова иска Борисов и Каракачанов да обяснят за новите Ф-16

Нинова иска Борисов и Каракачанов да обяснят за новите Ф-16

Тя пита дали новите пет милиарда лева заем са за тази сделка

„ГЕРБ правят точно обратното на това, което правят всички европейски страни – свиват бюджетните разходи и отчитат излишъци. Така фалираха хиляди фирми, семействата изнемогват, а децата не могат да отидат на училище, нямат пари да се облекат“, възмути се той.

Гечев изтъкна, че промяната на данъците трябва да стане много внимателно и балансирано. Той посочи, че вече няколко пъти червените внасят в парламента предложения за подоходно облагане на физически лица. По този начин най-бедните ще бъдат освободени от данъчно облагане, а ще бъде въведено постепенно и прогресивно данъчно облагане, което да запази сегашната данъчна тежест върху средната класа и плавно да повиши данъците на най-богатите.

Според социалиста БСП има реални шансове да победи на следващите парламентарни избори.  По негови думи в политиката няма място за песимисти и отчаяни хора, затова БСП трябвало да се мобилизират и да направят всичко възможно да подготвят детайлна програма, с която да убедят избирателите да ги подкрепят.

Каракачанов уверява, че новите F-16 ще се плащат разсрочено

Обновена

Каракачанов уверява, че новите F-16 ще се плащат разсрочено

По думите му следваюите 8 изтребителя ще се купуват при други условия

Когато един член на партията желае да остане в нея само ако е на челна позиция, това означава, че мотивацията му е различна от основните цели на партията. Така че това, което стана, е добре за БСП. Така червеният депутат коментира напускането на шестимата народни представители от ПГ на БСП.

Той бе категоричен, че БСП е демократична партия.

По негови думи в изявите на шестимата напуснали партията няма нито едно предложение и някакви нови идеи. Според Гечев те не са показали, че не са съгласни с основните идеи на партията или с подготовката за изборите, а са изразявали лични интереси.

Искат да си запазят положението на феодали и цял живот да бъдат водачи на листи, което не е приемливо. Затова членовете на партията ги наказаха“, заяви той.

Янаки Стоилов: Всички партии имат проблем – ситуативни са

Янаки Стоилов: Всички партии имат проблем – ситуативни са

Намаляването на състава на БСП било постоянен процес в последните години