1-1-768x422

НЕСЕБЪР ЗА 21-ВА ГОДИНА ПОСРЕЩНА ПЧЕЛАРИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА

За двадесета и първа поредна година  Несебър  домакинства „Фестивал на меда Кирил Киров“.  В него участват около 10 пчелари от цялата страна.

Основател на това забележително със своята давност събитие е бележития несебърски майстор-пчелар Кирил Киров, който  дълги години бе двигател  на инициативата.

Фестивалът отново се провежда на пл. „Месамбрия“ в старинния Несебър,  на който и тази година е изложена  продукцията на производители  на природния еликсир, чиито благотворни свойства са познати на човечеството от хилядолетия.

Качеството на асортимента е гарантирано, а  лабораторните анализи показват, че поради сухото лято пчелният мед тази година е със забележителни качества и много висока захарност.

Продуктите отново включва както традиционните  медни изкушения, така  медни мехлеми и козметика – всичко, с което  трудът на пчелите и природата са ни  дарили.

Форумът е сред утвърдените фестивали, познати както на туристите, които ежегодно почиват тук, така и на местните жители, които го посещават с удоволствие.

Фестивалът на меда е едно от най-старите  и утвърдени събития. То дава възможност на гражданите и гостите на Несебър да усетят  и оценят уникалния вкус на чистия природен продукт и големия му здравословен ефект. Разнообразяването на традиционния асортимент и с други продукти го прави още по-чакан и по-желан за жителите и гостите на Несебър.

Това събитие обогатява несебърския културен календар и внася един необичаен акцент в местните фестивални прояви. Разнообразяването на традиционния асортимент с био продукти го прави още по-чакан и по-желан за жителите и гостите на града.

Фестивалът  на меда ще продължи до 4-ти септември.

Print Friendly

Автор: nessebarinfo.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *