begegegew

ЗА КОМПЮТРИТЕ И КОМПОТИТЕ

Тези дни, един отиващ си депутат от Разформирования влок- В.Л. реши на изпроводяк да стане медийна звезда.Злополучния народен избраник, развя като войнишка партенка употребяваната през последните десет години мантра – Несебър ще бъде изваден от Списъка на ЮНЕСКО !

Клакьори депутатски в Несебър,известни повече със строителни нарушения в Стария Несебър също яхнаха метлата и овоняха социалната мрежа с надеждата гьобелсова,че една лъжа, казана сто пъти ставала нещо друго….

Не бих си правил труда да пиша тези редове,но като един от стотиците ,работили повече от 40 години в и за община Несебър,смятам ,че на подобни ялови напъни трябва да се дава отпор.Нещо повече,ако главния прокурор нямаше толкова много работа със злополучните ,нещастни и срамни за държавата съпартийци на цитирания с инициали депутатин,той би обърнал внимание и на неговите измислени клевети.Защото без да си се обърнал към компетентните в страната източници-Министерството на културата и ИКОМОС,както и към централата на ЮНЕСКО    ,само за да станеш „господин за един ден“ посягаш към едно завоевание за България и света-Стария Несебър !

На прага на предсрочните парламентарни избори,сателити партийни  правят заявка за лоялност с надежда за нов мандат , на гърба на труда на достойни хора,опазили Стария Несебър 34 години след вписването му в Списъка па Световното културноисторическо наследство през 1983 година!Не случайно през последните десет години гнусните измислици спрямо общината -„болката на премиера Борисов“-Несебър ,извират от клоаката на болни мозъци,защото именно през тези години ръководството на община Несебър прави най-много за опазването на националното и световно бижу-Стария Несебър.И нито забавеното строителство на пътя от Поморие до Слънчев бряг,нито милионите,които държавата дължи на община Несебър могат да спрат възходящото развитие на най-посещаваната ,известна и красива община в България !

Тук е мястото да припомним известния анекдот от 80-те години на миналия век:“България изнасяла компютрите „Правец“ за Япония!Впоследствие се оказало,че не били компютри,а компоти,и не сме ги били изнасяли,а са ни ги върнали от Турция !“.

Бедни ми депутатино В.Л.,защо не си остана в партийната хралупа,а се напъна да родиш мишка, с която  услужливи медии се опитаха да изплашат планината ?!?!

 

Print Friendly

Автор: Красимир Косев


      One thought on “ЗА КОМПЮТРИТЕ И КОМПОТИТЕ

      1. Киров

        Подкрепям поместената публикация. Интересно, хора стоящи далеч от трудния път извървян и период след обявяването на Несебър за град музей 1956 и световна културна ценност към ЮНЕСКО 1983 година имат самочувствието и смелостта да се произнасят по такъв въпрос. Вярно е, че след промените и разпада на държавността след 1989 година някои граждани предприеха действия нарушаващи автентичния вид на музейния град. Вярно е и това че ръководствата на града тогава проявиха неоправдана пасивност в борбата против това явление. Но, още по вярно е това, че настоящото ръководство прояви воля и активност за премахване на допуснатите нарушения.. Още повече, основните паметници получиха нужната реставрация и консервация, културно експониране. Да се нагнетява , наслагва и внушава тревога не се нуждае от стимулиране.

        Reply

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *