БСП не подкрепя предложените конституционни промени. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Не може да се подмени националния празник 3 март. Не може да има министри и депутати с двойно гражданство. Съдебната реформа е спорна. Това е една димка за отклонение на вниманието, посочи тя.

Според нея трябва да има дебат за служебните кабинети. Честите избори и политическата ситуация доведоха до злоупотреби, поясни лидерът на социалистите.

Нинова бе категорична, че Конституцията не трябва да се променя на парче. За промените трябва да има сериозен дебат и широко обществено съгласие. Мнозинството се опитва да се бетонира във властта с промените в основния закон, смята тя.

Нинова коментира управлението на кабинета Денков-Габриел. Тя подчерта, че решенията в сглобката се взимат задкулисно и се търгува с националния интерес. Този парламент не роди нищо стойностно. Няма съдебна реформа, бюджета не е добър, няма напредък на Шенген. Моделът ГЕРБ се върна с пълна сила, по-силен от преди, поясни Нинова.

Лидерът на БСП засегна и темата за войната в Украйна. Тя подчерта позицията на социалистите – спиране на военните действия, преговори и постигане на траен мир. По думите й доставките на оръжия удължават конфликта. Светът има нужда от слагане на край на тази война. Тя създаде много кризи и проблеми в световен мащаб, добави Нинова.

По отношение на предстоящите местни избори тя посочи, че БСП ще обяви кандидата си за кмет на София през септември. Целим се в повишаване на резултата – повече общински съветници и балотаж на изборите, уточни тя.

БСП свири фалстарт на конституционните промени

БСП свири фалстарт на конституционните промени

Нинова: Родоотстъпничество и опит за насъскване на едни българи срещу други българи