След проведено заседание на Изпълнителното бюро на БСП, партията столетница ще се включи в инициативата, подета в сряда от „Възраждане“ и „Има такъв народ“ за вот на недоверие срещу кабинета „Денков“. Това обяви в кулоарите на Партийния дом лидерът на БСП Корнелия Нинова.

БСП има бележки по отношение на мотивите на вота на недоверие, които според тях са непълни. „Например ще добавим цялостната картина в енергетиката, не само конкретния повод с решението за въглищните централи. Ще добавим и решението за дарение на двата ядрени реактора, решенията за концесията (на Росенец) и цените на петрола и т.н.“, отговори на въпрос на News.bg Нинова.

Макар и математиката да не е на страната на опозицията, аргументите са. „Нека хората чуят тези аргументи“, призова соцлидерът.

Тя коментира и думите на Делян Пеевски от вчера и тези на Бойко Борисов от днес, че правителството би могло да изкара и пълен мандат, ако си върши работата.

„Важна е втората част от изречението – ако си вършат работата. Аз не виждам да си я вършат. Видях г-н Борисов какво изтъкна – съдебната реформа вървяла добре. Какви са резултатите от съдебната реформа – ВСС си е същия, смяна на главния прокурор, а ситуацията е същата, Инспектората на ВСС, не виждам да има обвинителни актове и присъди… Съдебната реформа им беше просто способ да овладеят съдебната система. Шенген? Еврозона? Това им бяха големите приоритети, не сме чули да има движение по тях„, подчерта Корнелия Нинова.

ГЕРБ няма да клатят лодката на кабинета "Денков"

ГЕРБ няма да клатят лодката на кабинета „Денков“

Десислава Атанасова: Няма нужда от допълнително нагнетяване на напрежението