DSC03171-copy-1-735x400

КРАСИМИР КОСЕВ:ЗА МЕН БЕШЕ ЧЕСТ!

 

Уважаеми избиратели от община Несебър,просто да ви е,простете !

 

Screenshot_6-2

На 22 септември-Ден на независимостта на България,обявих решението си да бъда кандидат за кмет на община Несебър ,както и кандидат за общински съветник.

Днес ,1 ноември ,в Деня на народните будители ,се обръщам с дълбока благодарност и поклон към стотиците ,подкрепили на 27 октомври моята кандидатура!

Винаги съм се възхищавал от будителите на народа ни,а като учител,журналист,политик,общественик и човек съм се чувствал близо до тях.

По същия начин,повечето ,които гласуваха за мен, са своеобразни будители на обществото,избрали да дадат гласа си за личност  с по-малки шансове за успех,но с възможности и биография,които гарантират предсказуеми и необходими действия ,свързани с местното самоуправление.Моите пет мандата като общински съветник,два от които като председател на общинския съвет в Несебър ,са достатъчна гаранция за това.

Проведох изключително скромна,ненатрапчива и индивидуална предизборна кампания.Разчитах предимно на моя сайт “Несебър нюз”,на несебърския вестник-Музей”Слънчев бряг”,на социалните мрежи и на идивидуални срещи и разговори с хората.

“Книгата ми за приятели”,която издадох тази година във връзка с 15-та годишнина на сайта “Несебър нюз” може да получи този, който желае  в работния ми офис.Телефонът и мейлът ми са публични и всеки може да ми пише или да ми се обади.

С финалът на изборите животът не свършва и ние отново ще се срещаме в Несебър и общината !

На въпроса на мои близки и приятели,защо си причиняваш това,нима не знаеш как стоят нещата при избори и в Несебър и преди и сега ,давам ясен отговор:

За мен е важно избирателите наистина да имат избор,резултатите да не бъдат предварително обявени,за да може между избраните кметове и общински съветници да има не само  нови ,но и опитни личности.Състезанието с един кон,колкото и да е расов, е жалко и смешно….Затова регистрирах и кандидати да кметове в две селища на общината ,където беше само по един,както и листа за общински съветници.

Имаше и още един въпрос,на който трябва да дам отговор ,заради глупави спекулации:За кой от другите кандидати работя,кой от тях ме е убедил да се кандидатирам и каква е била цената за това ?

Тази глупост,макар и единствена ,свързана с поредното ми участие в изборите,вероятно е сътворена от болни мозъци,защото всички,които ме познават ,знаят че това е невъзможно и аз неведнъж съм доказвал своята честност и независимост!

Благодаря и на тези кандидати за кметове които издигнах ,както и кандидатите за общински съветници в листата на ПП”Подем”,защото те безвъзмездно и всеотдайно участваха в изборите !

Единствен аз от кандидатите за кмет на общината поведох и листа за общински съветници.Познавам до болка ролята на общинския съвет,за разлика от много кандидати,нови и досегашни такива.

Това е органът на местното самоуправление ,но само ако се чувства и работи като такъв.Всъщност този орган е тотално закърнял в цялата страна и  се е превърнал в апендикс на изпълнителната власт в общините.

Уважаеми избиратели от община Несебър,просто да ви е за всички волни и неволни прегрешения ,свързани с вашия избор,мотивиран или немотивиран за първи или или за пореден път.

Простете и на мен,грешния,непризнат за “местен” след 43 години служба на община Несебър,че издигнах кандидатурата си ,верен на олимпийския принцип:”Важно е участието,а не класирането”.

Надявам се моят пример да стимулира и други личности ,да участват на следващи избори,защото само по този начин можем да подобрим  управлението на страната ,на общините и на  кметствата.

“Победителите не ги съдят” е казал един сатрап,който в крайна сметка също е бил победен.Само честното съревнование и истинската конкуренция са двигателите на прогреса.Другото,което виждаме около нас, е суета-сует !

Уважаеми избиратели от община Несебър,

Приемам вашия избор като “глас народен”и не го оспорвам.Искам само да ви помоля да бъдете строги,отговорни,критични и взискателни към тези,които сте избрали.Ще го правя и аз с правото си не на поданик ,а на гражданин на прекрасната ни община,защото ние,нейните жители сме истинските управляващи,а не тези,които сме избрали за временни управленци!

Както и до сега,можете да разчитате на мен,защото аз си оставам същия и с личностна,обществена и журналистическа позиция ще бъда на страната на тези,които се нуждаят от подкрепа и се борят с произволите на властта.

157243105669780А днес ,както и във всички дни, да се  поклоним  на Народните будители,защото на крехката им духовност се крепи настоящето и бъдещето ни !

Уважаеми мои избиратели,

За мен беше чест да бъда ваш кандидат за кмет и за общински съветник в община Несебър!

Красимир Косев

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *