1

Красимир Косев пред БНР:Каквото и да си говорим,става дума за пари !

Избраният кмет на Несебър е в ареста и не може да встъпи в длъжност

Безпрецедентна ситуация се създаде след изборите в една от най-богатите черноморски общини – Несебър. Избраният за четвърти мандат кмет Николай Димитров е задържан в ареста за купуване на гласове и не може да положи клетва и да встъпи в длъжност. С него са задържани още двама избрани общински съветници.

Вчера областната управа в Бургас изпрати писмо до ЦИК, в което настоява за становище – как се процедира при този случай.

IMG-f3c4d3a0c585e5be5642d67aa2f2ab08-VСпоред журналиста Красимир Косев, който също беше кандидат за кмет на Несебър, не е изненада преизбирането на Димитров, а е изненада арестът му дни преди местния вот. Той определя случилото се и като поръчка, и като недоказано купуване на гласове:

„Гласове се купуват не само в Несебър, а в цялата страна, но трябва да има ясни и категорични доказателства“.

Косев е категоричен, че „кучето е заровено“ в големите възможности на бюджета на Несебър, както и в големите бизнес интереси.

Красимир Косев:текстът за репортажа в сайта на БНР и думите  на журналистката не са мое авторско право,а само думите ми,които са част от импровизиран разговор по телефона!

Целия репортаж чуйте в звуковия файл:

https://bnr.bg/mestni-izbori-2019/post/101186318/izbraniat-kmet-na-nesebar-e-v-aresta-i-ne-moje-da-vstapi-v-dlajnost

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *