01pol

Тука има-тука нема в Бургас…….*

Във връзка с публикации в медиите, визиращи катастрофа с „БМВ”-то на сина на екскмета Йоан Костадинов, със заповед на Директора на ОДМВР – Бургас е образувана служебна проверка, от която до момента е констатирано следното :

На 16.02.2016 г. в района на кръговото кръстовище до х-л „Мираж” в Бургас е възникнало пътно транспортно произшествие с материални щети, обслужено от съвместен патрул от служители на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас и бургаската жандармерия. Установени са два леки автомобила – „Тойта Ярис” и „Мазда 323”, и двата с бургаски регистрации, като при приключване съставяне на акта за осъществено аминистративно нарушение по Закона за движение по пътищата на водачът на л.а. „Мазда” – Искрен Щерионов, същият споделил, че в ПТП е участвал и трети автомобил, който го блъснал отзад и това причинило сблъсъка с „Тойота” без да предоставя допълнителни данни освен марката на автомобила – „БМВ”.

На 17.02.2016 г. адвокатът на Искрен Щерионов – Захари Кирилов подава молба в сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас, с която изрично настоява за установяване на водача на лек автомобил „БМВ” с рег. № 2250 КК / който по данни на доверителя му е първопричината за настъпилия пътен инцидент/. Самата молба не е била придружена от снимков или друг доказателствен материал. Въз основа на молбата е осъществена проверка, като е констатирано, че в сектор „Пътна полиция” не е регистриран такъв автомобил.

В Бургаския районен съд е образувано дело за отмяна на съставения по Закона за движение по пътищата акт, като от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас е поискано установяване собствеността на л.а. „БМВ” с рег. № 2200 КК без да се уточнява с каква цел е искането на съдебния състав. Справката своевременно е изпратена в Бургаския съд, който с решението си отменил съставения административен акт.

В случай, че служебната проверка установи наличие на данни за реализиране на дисциплинарна отговорност спрямо служителите от ОДМВР – Бургас, имащи съпричастност към обслужването на осъщественото пътно транспортно произшествие, спрямо тях ще бъдат приложени предвидените законови санкции.

 

*Заглавието е на редакцията ,а информацията -на ОДМВР-Бургас !

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *