305-179-vasil-levski

Днес отбелязваме 151 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски

Днес се прекланяме пред силата на духа и идеала. Пред силата, която Левски носи и дава на нас и бъдещите поколения, казва министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по повод годишнината от обесването на Васил Левски, цитирана от пресцентъра на МВР.

151 години безсмъртие за Апостола на свободата

Днес отбелязваме 151 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Всяка година на тази дата се прекланяме пред живота и святото дело на човека, който е символ на борбата на народа ни за свобода. Да помним и следваме неговите завети. Това написа вицепремиерът и външен министър Мария Габриел във Facebook по повод годишнината от гибелта на Васил Левски.

„Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме. Признателност и дълбок поклон пред Апостола на свободата“, написа още Габриел.

 

Как България почете Васил Левски (СНИМКИ)

По-късно днес с възпоменателна церемония пред паметника на Васил Левски в София ще бъде почетена паметта на Апостола на свободата по повод 151-вата годишнина от гибелта му. Президентът Румен Радев ще произнесе слово. На церемонията се очаква да присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тази година се навършват 151 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. На 18 февруари 1873 г. Левски е обесен в покрайнините на София от турските власти, сочи информация на отдел „Справочна“ на БТА.

Отбелязваме 151 години от обесването на Васил Левски

Видеото е архивно: „България се прекланя пред паметта на Апостола на свободата“

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *