Откриват школа по самоотбрана в Стара Загора

| Източник: nrssebar-news.com

Най-голямата организация по самоотбрана и бойни изкуства в света с над 1 500 школи в Европа тази седмица открива школа в Стара Загора. През 2016 г. Европейската Винг Тчун организация става на 40 години, а българското представителство навършва 20 години традиция в страната през които квалифицирани инструктори преподават и популяризират – методи за самоотбрана за всички възрасти
- работа с полиция и специални части
- преподава традиционното бойно изкуство ВингТчун, първият стил на Брус Лий,
- Ескрима, филипинското бойно изкуство за бой с къси оръжия
- курсове за превенция на насилието
- курсове по самоотбрана за жени

Майстори от българия и чужбина преподават основно и бойното изкуство ВингТчун, което е традиционна китайска система на над 300 години, произлезнала от манастира Шаолин, която е тренирал и известният актьор Брус Лий. Изкуството се е разпространило от Китай в ХонгКонг, от там в Англия и Европа.

Някои от инструкторите са военни и полицаи с високо длъжност, които преподават специализирани средства за атака и самоотбрана на специалните части на полицията и на армията на Германия, Австрия, Италия, Испания, както е провеждала и няколко обучения на бългаските специални части. ЕВТО е уникална организация с ясна структура и организирана мрежа от над 1 500 школи в цяла Европа, където се преподава по единна методика, която развива не само физическите качества на всички трениращи, но работи върху тяхната психика, овладява стреса, контролира емоционалното състояние, както и дава идея за източната култура, практики и традиции с цел да се даде възможност на всеки да промени себе си.

Главният инструктор за страната и официален представител на ЕВТО е Станислав Багалев, който е майстор по ВингТчун, сифу (учител) по ВингТчун, 5-та майсторска степен. Издател и редактор е на книгата „За Двубоя” на грандмайстор Керншпехт, която е световен бестселър по самоотбрана! На 12ти Февруари от 19:00 може да се докоснете до магията на бойното изкуство на открита тренировка със Сифу Багалев в тренировъчата зала на ул. Цар Симеон 130, ет. 2.

Print Friendly
FacebookСподели