Напрежението на границата ескалира, тираджиите не пускат гърци у нас

| Източник: NEWS.BG

 

Автор:

news.bg

 

 

Източник: архив БГНЕС

Остава блокадата на българо-гръцката граница.

Напрежението при пункта Кулата“-Промахон ескалира, предава кореспондентът на БиТиВи в региона.

Чакащите с дни български шофьори са направили пълна контраблокада. Десетки тираджии са затворили границата и не пропускат нито една гръцка лека кола. До това решение се стигнало след организация с колегите им, които чакат от гръцка страна.

Съобщава се за изпочупени коли, както и за ранени.

Напрежението расте, гръцката държава трябва да отпуши границата, отсече Митов

Напрежението расте, гръцката държава трябва да отпуши границата, отсече Митов

Държавата ни е взела абсолютно всички мерки

През ГКПП Илинден – Ексохи е спряно преминаването на всички видове автомобили от 10.00 часа, съобщават от „Гранична полиция”. Причината са стачните действия преди гръцкия пункт.

По неофициална информация от гръцки служители леки коли и автобуси ще бъдат пропускани между 15.00 и 17.00 часа. От 17.00 до 22.00 часа отново ще бъде преустановено движението на всички превозни средства.

През ГКПП Кулата – Промахон преминават само леки коли и автобуси. Остава забраната за камионите. Трафикът през останалите пунктове на българо-гръцката граница засега е нормален, поясняват от „Гранична полиция”.

ГКПП-Кулата е отворен за леки коли от 7.30 часа тази сутрин, съобщава БиТиВи.

11 км е опашката от камиони преди границата. Камионите от вчера се отклоняват още край Благоевград, тъй като паркингите край „Кулата” са пълни.

Полиция през цялата нощ е отклонявала тежкотоварните автомобили на пътен възел „Бобошево” на магистрала „Струма”.

Вчера от страна на гръцките фермери дойде заканата, че блокадата ще стане постоянна в следващите дни, тъй като смятат да затегнат режима.

От Областна администрация-Перник са информирали за БНР, че в полицията е получено разпореждане да се спре преминаването на камиони през Перник. На територията на областта те се спират при Старо село. Целта на ограничението е да се избегне образуването на километрични опашки. Освен това ще бъде избегнато и допълнително натоварване на движението по магистрала „Струма”.

Print Friendly
FacebookСподели