DSC_1067

Областният управител на Бургас Мария Нейкова: „Теодисий Теодосиев е учител със златно сърце

Областният управител Мария Нейкова: „Теодисий Теодосиев е учител със златно сърце, защото се е посветил на науката и неговите възпитаници са по целия свят “

 

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи на учителя по физика Теодосий Теодосиев Почетния плакет на Областна администрация Бургас в присъствието на ученици и студенти, които са участници в лятната лагер-школа по приложна математика и физика. Отличието се дава във връзка с постигнати резултати в областта на подготовката на деца в областта на физиката и математиката.

Учителят по физика сподели пред присъстващите, че с проф. Нейкова се познава от близо 20 години, когато е била областен управител на Стара Загора. „Тя е първият дарител и голям приятел на нашата школа и всички започнахме да я наричаме Майка Тереза на физиката“, допълни още той.

„Много съм щастлива, че съм тук, защото виждам във вас млади хора, които искат да черпят знания от извора на знанието – учителят Теодосий Теодосиев-Тео. Той наистина е златен, защото има златно сърце, което е посветил на науката. Той е национално, дори световно богатство, тъй като неговите възпитаници са по цял свят.

Сигурно знаете, но има голяма вероятност бъдещият нобелов лауреат да е негов възпитаник“, каза областният управител проф. Нейкова и връчи почетното отличие на гениалния учител по физика за приноса му в подготовката на таланти в областта на физиката и математиката.

Домакин на събитието беше Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации с директор Димитрина Тодорова.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *