Стадиона в  Свети Влас (1)

Започва изграждането на 44 обекти по строителната програма на Община Несебър

                                                                                                                                       В Стария Несебър обектите са 6, в Новия Несебър и кк „Слънчев бряг”-16,в Свети Влас-2, в Обзор-9, в Равда-6, в Кошарица-3 в Оризаре и Баня-по 1.

Хаджи Максим МОМЧИЛОВ                                                                                                                 

Обектите на Строителна програма за 2021 г. са изготвени от началника на отдел „Управление на обществените поръчки“ Сюрея Юсуф,съгласувани с Иван Гургов- заместник-кмет  „Бюджет и финанси” на Община Несебър.За капиталови разходи на община Несебър са предвидени средства в размер на  12 656 500 лв. с източници за финансиране от целева субсидия от Република България и от собствени приходи.

Разчетени са средства за изграждане на инфраструктурни обекти, изграждане на нови улици и тротоари, текущи ремонти на улични и тротоарни настилки, текущи ремонти на административни сгради на територията на общината, проектиране и изграждане на детски площадки и спортни зони.

Средства се предвиждат и за довършителни дейности на зрителна зала в Центъра за култура и образование „Артиум“. Ще продължи строителството на спортно-рекреативния парк и прилежащото му футболното игрище на територията на Свети Влас.

 

За бюджетната 2021 г. Община Несебър започва изпълнението на основните дейности по проект „Рекултивация на депо за твърди битови отпадъци в м. „Балабана“, землище на гр. Обзор, община Несебър“. Изпълнението на техническата рекултивация на депото включва предепониране на натрупаните отпадъци в ново тяло на обекта върху по-малка площ, полагане на горен изолиращ екран и на рекултивационен слой и др.

С реализирането на проекта ще се постигне ограничаване разпространението на вредни емисии в атмосферата, запрашаването, негативното въздействие върху компонентите на околната среда – почви,  въздух, повърхностни и подземни води и ще се минимизират рисковете за човешкото здраве. В резултат на проектните дейности ще се възвърнат функциите на нарушените почви и ще се възстановяват екосистемите. Срокът за изпълнение на административния договор за безвъзмездна финансова помощ е до 21.02.2022 г.

Обзор (1)Дейностите на Община Несебър за благоустрояването на Обзор са в основата на превръщането на населеното място в модерен, процъфтяващ и перспективен курортен град. Общинските строителни дейности е центърът на града, който претърпя промяна чрез цялостна подмяна на настилките, оформяне на изцяло пешеходна зона с нов фонтан на площад „Свобода“ и ново парково осветление. Бяха изградени: детска площадка с катерушки; паркова среда с места за сядане, отдих и рекрeация; амфитеатър за провеждане на културни събития; алея на светещите водни капки за вечерни разходки и др                                                                                                                                                

Несебър – Стар град: Рехабилитация/реконструкция и модернизация на рибарско пристанище Северна буна – Несебър, Изграждане на фитнес на открито ПИ 51500.501.4,

Изграждане на кафе, павилион и общ. тоалетна  ПИ 51500.501.4, Реконструкция на улична мрежа гр. Несебър-Стар град, ул. „Мена” и ул. „Рибарска”, Реконструкция на ул. „Тервел”, ул.”Ахелой” и ул. „Месамбрия”-частично, Реконструкция на СУ „Л.Каравелов „-корпус Стар град Несебър.                                                                                                                                                                                          Несебър – нов град и к.к. Слънчев  бряг: Изграждане на  многофункционална сграда – културен център + надзор, Интериорно оборудване и обзавеждане на зрителна зала – културен  център,Изграждане на обществен селищен парк с открити обекти за спортни дейности и площадка за игра в кв. „Черно море”, Инженеринг на спортна зала –стадион ,Етап 1  иЕтап 2-Тротоари по улиците в ж.к.“Черно море“, Реконструкция на част от уличното осветление по ул.”Св.Св.Кирил и Методий” от о.т.597 ПИ 51500.502.201 и ПИ 51500.502.268 и ул.”Гоце Делчев”, Реконструкция на част от уличното осветление по ул.”Георги Сава Раковски”,

Изграждане на скейт парк, Изграждане на поливни системи, Изграждане на подземни съоръжения с контейнери за битови отпадъци,Закриване и рекултивация на съществуващо общинско депо за битови отпадъци, Саниране на административна сграда Община Несебър,

Слънчев бряг-запад-1 (1) Разширение на ДГ„Слънце” и реконструкция на покрив на съществуваща сграда в УПИ V общ., кв.5601 с идентификатор 51500.506.316 по плана на к.к.Слънчев Бряг –запад,Изграждане на нови улици в к.к. Сл. бряг – запад, Проект „Организация и провеждане на рибен фестивал „Есенни пасажи 2020“,  Подмяна на котел в СУ „Любен Каравелов“.                                                                                                             

Стадиона в Св.Влас (1)Свети Влас: Изграждане на футболно игрище в спортно рекреационен парк, Изграждане на две класни стаи, надстройка на втори етаж, 120кв.м  ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“.                                                                                                                                                                                       

Обзор: Основен ремонт на главен канализационен колектор Ф500, в съществуваща алея

Градска тоалетна, находяща се в УПИ VI-266.473 – за градски парк, кв. 37 по плана на гр. Обзор,Инженеринг напоителни системи парк център,Паркоустройство и благоустрояване на градски парк, в УПИ VI-266.473, кв. 37 по плана на Обзор, Паркоустройство и благоустрояване на площадно пространство на площад Свобода и прилежащи улици,Изграждане на фонтан в ПИ 53045.502.473 по КК Обзор,Закриване и рекултивация на съществуващо депо за твърди битови отпадъци в м. Балабана- Обзор,Изграждане на открит паркинг, детска площадка и озеленяване,Реконструкция на битова и дъждовна канализация на стадион. ВиК връзки  ПИ 53045.502.35.                                                                                                                                                                          

Равда: Изграждане на северен околовръстен  път от о.т. 11 до о.т.559,Преустройство на полифункционална обществена сграда с клубно предназначение в УПИ I-общ., кв.28 по плана на с. Равда,Реконструкция на улично осветление на ул.Македония,Реконструкция на ул. Македония,Реконструкция на улично осветление на ул.”Св.Св.Кирил и Методий”, Реконструкция на ул. „Св.Св. Кирил и Методий“.

Кошарица: Изграждане на велоалея, изграждане на еко пътека, изграждане на водостоци.

Оризаре: Изграждане на водопровод.

Баня: Изграждане на многофункционална сграда за обществено обслужване в ПИ 02703.501.638 по КК на с.Баня.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *