36B54C304-3FC9-47F7-972A-F08E16919D36

ВТОРОКЛАСНИЦИ ОТ РАВДА ПРИКЛЮЧИХА ДЕЙНОСТИТЕ В КЛУБ „ПРИРОДОЗНАЙКО“ С АТРАКТИВЕН ФИНАЛ

 

През учебната 2021-2022 г. учениците от II „ а“ клас при ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ с. Равда в община Несебър   участваха в клуб „Природознайко“. Те изучиха интересни факти  за птиците в България, опазване и разпознаване на птичия свят.

Клубът има за цел да надгражда знанията по  околен свят във втори клас с познания за птиците в България. Изученото  обединява  разнообразни сведения за тях.

По време на заниманията в клуба  учениците имаха възможност да чуват звуците на птиците и да ги разпознават чрез мултимедийни изображения. Те със старание водиха дневник на изученото под ръководството на г-жа К. Алексиева, а с помощта на родител, оформиха своите тетрадки с цветни изображения.

4B35D6C7B-E83C-4D2F-99FA-F1F6AF910B12В края на учебната година положиха „изпит“ под формата на кръстословица с въпроси. Гости на изявата бяха учители и родители. За показаните знания, второкласниците получиха награди – тематично съобразени с изученото съдържание по време на заниманията в клуба, и пожелание да се наслаждават на птичите песни през ваканцията.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *