IMG-f8f4b558f230e062b7a50f1bd674a0bd-V-1

Морето превзе плажа в Несебър , Слънчев бряг и Обзор

Огромни вълни отнесоха Южния плаж в Несебър,поражения има на плажа и в заведения до морето в Слънчев бряг

IMG-20180227-WA0002Огромни вълни заляха Южния плаж в Несебър и буквално „изядоха” цялата ивица. Морето е стигнало до хотелите на първа линия, а приземните им етажи са наводнени. Цялата плажна ивица в момента е под водата. Водната стихия частично е разрушила три от заведенията. Изцяло разрушени са защитните диги, които бяха издигнати в края на сезона за да предпазват пясъчната ивицата и обектите.

Зимната буря е нанесла сериозни щети не само на брега , но и на временните преместваеми обекти върху него. Има разрушени дъски и елементи от заведенията. В момента обектите са залети и наводнени.

„Преди зимния сезон взехме всички необходими мерки. От наша страна, каквото трябваше да се направи, сме го направили. Оформихме висока пясъчна стена по цялото протежение на плажа с цел спиране на морските вълни и запазване целостта на пясъчната ивица. Но бурята, която се разрази през миналата нощ беше много силна, дори и в момента вълните са с височина 4-5 метра. Водата е нахлула  в сушата и отнесла крайбрежието. Залят е целият плаж. Към момента ситуацията е много тежка.

IMG-20180227-WA0005 Пораженията заради силния вятър и мощните вълни са огромни. Пясъкът буквално е „засмукан” от морето”, каза наемателят на Южния плаж в Несебър Кирил Спасов. По думите му трябва да се отделят много средства и труд за възстановяването на плажната ивица от зимната буря.

Отстраняването на щетите ще започне веднага, след като вятъра утихне и водата се отдръпне.

„Възстановяването на пясъка и заведенията ще ни коства много инвестиции и труд, но ще се справим и плажът ще бъде отново в изряден вид“, казаха от фирмата-наемател „Ауто фактор”.

IMG-4ee276caa048a237e09587e28a59d857-V-1Сериозни щети е нанесла вчерашната буря и на обекти край морето в Слънчев бряг ,научихме от застрахователния брокер „Мусала“,където те предвидливо са застраховани.

Морето погълна Северния плаж в Слънчев бряг, след като огромни вълни разрушиха предпазните пясъчни диги. Морската вода е отнесла почти половината от ивицата по протежението й. На места вълните са достигнали чак до крайбрежната алея. От природната стихия са изпотрошени четири заведения, разположени на плажа, а много други са наводнени.

Цялата крайбрежна ивица е затрупана от купища отпадъци, сред които дървени греди, камъни и автомобилни гуми, изхвърлени от вълните. Природното бедствие се е разразило през нощта срещу вторник.

 IMG-20180227-WA0010„Ситуацията беше много тежка, вятърът достигна скорост 20 м/с, а вълнението на морето 4-5 бала, поради което предпазните диги не издържаха. Нанесените щети на ивицата и заведенията са много сериозни, но веднага сме готови да отделим финансов ресурс и ще инвестираме колкото средства са необходими, за да отстраним пораженията.

Ще се наложи да издигнем отново предпазни диги, защото съществуващите буквално са сринати от бурните вълни. Отделно от това започваме работа и по отстраняване на изхвърлените от морето отпадъци“, заявиха от фирмата-наемател на Северния плаж.

28468419_10211138622963989_1924073175381227956_nГолеми са пораженията от бурното море има и  на чудесния плаж на  град Обзор.Има разрушени заведения около плажа,който е залят от морето,съобщиха наши читатели от града.

Снежният капан в община Несебър продължава и в сряда-28 февруари.От нощта вали сняг и духа силен вятър.Съветваме тези,които нямат спешна необходимост,да не шофират,особено в междуселищните пътища.

 ЗК „Уника“ реагира светкавично и всички щети  на застрахованите обекти ще бъдат заплатени,информираха от „Мусала брокер“,който има от осем години офис в Несебър.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *