1- IMG_8299 copy

Баненска земльо, ах свиден бащин край

 

С поздравителен адрес по случай 53 години от завършването на образованието в родното училище „Христо Ботев”- село Баня се събраха ученици и учители.

В класната стая,присъстващите се разговаряха, че едни от най-хубавите моменти в живота на човека се случват през ученическите години и никога не се забравят, защото те са свързани с родното село.

7 IMG_8399 copy-1 Пред местния ресторант хората първо посетиха най-старата църква „Св.Пророк Илия”, изградена още от 1761 г. След това бившите ученици от випуск 1965 на набор 1951 година и най-дългодишните учители Кирил Коршутов и Тодор Костадинов бяха посрещнати с хляб и сол в родното училище.Зазвуча песента: „Върви народе възродени” и текста: „Баненско земльо, ах свиден бащин край, светът аз преобърнах, но нийде теб не срещнах!”.

От името на кмета Емил Огледалов Милена Апостолова  връчи поздравителния адрес до Тодор Костадинов:  „Скъпи учители, в навечерието на 24 май, искаме да се възползваме от този прекрасен повод за бележитата годишнина.Да Ви благодарим от името на всички прекрасни години, които ни подарихте!Когато сме имали нужда от помощ винаги сте ни помагали.В най-трудните моменти, Вие бяхте плътно до нас.Благодарим Ви, че ни научихте да бъдем преди всичко ХОРА.Вие сте съкровището на нашето образование и ние ще Ви ценим и уважаваме цял живот!”.

След поклонението на загиналите в Отечествената война, последва слово за набор 1951, випуск 1965 година, а след това и за набор 1960 година от Величка Костадинова.

11-IMG_8420 copyВ отговор на поздравленията Тодор Костадинов припомни тяхната младост на учениците от  випуск 1965 г. и им пожела да бъдат здрави и вдъхновени, за да пребъдат през годините.Той изрази задоволство и гордост от постигнатото за културно-просветната дейност от новия кмет на селото Емил Огледалов.

В разговора с учителя Костадинов около новата сграда кметът информира, че ще бъде разгледана възможността да се изградят детска площадка, зона за отдих и фитнес на открито в близост до обекта. В бъдещата многофункционална сграда ще има пенсионерски клуб, помещение за нуждите на читалището и библиотека, помещение за компютърен клуб,  фитнес зала,  зала за събрания, репетиции и други  прояви.

За настроението на бившите съученици свири и пя миниоркестъра, а народните хора се въртяха в ресторанта и на площада.

Максим МОМЧИЛОВ

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *