200910222_3979642222135014_4022486183926045647_n (2)

Даниела Божинова:Работила съм и с много фирми от община Несебър

ДАНИЕЛА БОЖИНОВА е  кандидат за народен представител от „Демократична България” за МИР Бургас-юлетина  номер  23, лична преференция 103

Db-with-books (1) Даниела Божинова е доктор по политически науки и арабист, социален предприемач и правозащитник.

В началото на професионалния си път работи в Северна Африка. Впоследствие се връща в България, за да участва пряко в създаването на институции на пазарното стопанство и демокрацията след промените.

Като мениджър на западни програми за техническа помощ в Бургаска област е подпомогнала над сто малки и средни фирми, включително в туристическия бранш в Несебър и Свети Влас за безвъзмездно консултиране от американски специалисти в областта на маркетинга и инвестиционното финансиране.

Като социален предприемач инициира и осъществява над тридесет обществено-полезни проекта в Бургас и региона, за които осигурява финансиране далеч преди присъединяването ни към ЕС: рампи за хора с увреждания, благоустрояване,  преквалификация на безработни, обучение на пенсионери на компютърни умения и др.

Организира референдумни кампании срещу проекта за петролопровод Бургас-Александруполис, като икономически неизгоден и екологично рисков и допринася за неговото отменяне.

През 2010 г. получава „Фулбрайт”  за провеждане в САЩ на научно изследване на американската пряка демокрация на щатско ниво, след което пише книгата „Хората решават. Референдуми, инициативи и отзоваване в САЩ”.

Автор е и на други публицистични и белетристични книги. Носител е на национална награда като защитник на правото на информация.

Заместник председател на международната организация Democracy International със седалище в Кьолн. Председател на Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива www.initiative.bg

Съосновател и два мандата съпредседател на партия „Зелено движение”.

Говори английски, арабски и руски и ползва немски и италиански език.

Родена и живее в Бургас, семейна с две дъщери.

Като кандидат за народен представител от Демократична България, Даниела Божинова се ангажира да работи за върховенство на правото, децентрализация и силно местно самоуправление.

Тя ще работи за повече данъчна справедливост, по-добро здравеопазване, защита на българската природа и разумно използване на ресурсите в обществен интерес.

 Ще подпомага за реализацията на  смислени европейски проекти, които реално подобряват живота на хората, за ефективно участие на гражданите в определянето на съдбата на своето населено място и държава.

202210914_3984378211661415_3126186647110944412_n (1)ДАНИЕЛА БОЖИНОВА е  кандидат за народен представител от „Демократична България” за МИР Бургас-бюлетина  номер  23, лична преференция 103.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *