Много предизвикателно начало на сезона, такова сме и очаквали. Това заяви Константин Занков, експерт от Института за анализи и оценки в туризма в сутрешния блок на БНТ.

По думите му още хотели не са отворили, но периодът от края на юли месец и началото август се очаква да бъде натоварен и най-силен за летните курорти.

Добре изиграхме картите си, ситуацията е динамична, Министерството на туризма прави комуникационни кампании с чужди държави, организират се добри кампании и в туризма трябва всички играчи да играят правилно, подчерта Занков.

Бордът по туризма иска 50 лв. ваучер за ваксинирани и безплатна ваксинация за чужденци

Бордът по туризма иска 50 лв. ваучер за ваксинирани и безплатна ваксинация за чужденци

Ваксинацията била ключът към възстановяването на сектора

Според него има хотелиери, които ценят българския турист и му дават необходимите услуги, за да може да се върне отново. Има такива хотели, които са били пълни и сега са пълни. Хотелите, които разчитат на индустриален туризъм, обаче останали празни, допълни той. Отива се и на нашето Черноморие, но българинът обича да пътува. Сега, когато има ясни мерки, хората тръгват на път, което е хубаво, отбеляза Занков.

Той отчете, че доста плажове не са достъпни за хората с увреждания. Туризмът е за всички и самите концесионери трябва да предоставят добри условия за хората с увреждания, количките да не потъват в пясъка и да бъдат изградени нужните рампи, настоя Занков. „Това е заложено на ниво микропредприятие и е нормално да бъде заложено и на плажа“, категоричен бе експертът.

Занков добави, че трябва да бъде дадена възможността за ваксинация на хората в бранша, ако те пожелаят.

Русия подновява редовните полети до България

Русия подновява редовните полети до България

От днес