Цвета Кирилова - Мантра

Цвета Кирилова-кандидат за Президент:Да реагираме на фалшивите новини

Цвета Кирилова - Георги Тутанов - 1200x1000px - Надписи - 1

Пандемията, започнала през 2019 година, доведе света до повратна точка, в която правителствата бяха изправени пред трудни решения, медицината се зае да търси бързи отговори, а системите за сигурност трябваше да са в готовност да отговорят на предизвикателствата, да управляват риска, да контролират опасността и неутрализират заплахите.

Този здравен проблем е обвързан не само нашата национална, здравна и икономическа сигурност, а изобщо с глобалната сигурност на човечеството. Светът е в ситуация да се бори с нови и нови варианти на коронавируса, комбинация от мутации, които според специалистите са в състояние да избегнат антителата и имунния отговор, включително при пациенти, които са били заразени и ваксинирани.

В анализ още от 2008 година на Националния разузнавателен съвет на САЩ изрично се предупреждава за възможна поява и бързо разпространение на „респираторно заболяване, за което няма адекватни противомерки“ и което може да предизвика „глобална пандемия“.

Първият урок от кризата е, че е необходимо да изградим нови форми на солидарност и сътрудничество. COVID19 пандемията е прецедент в сферата на сигурността, за който ние не бяхме подготвени.

Освен борбата със здравния елемент на проблема, е необходимо да реагираме на масовото разпространение на неточни, неверни данни, открити дезинформации и „фалшиви новини“, включително и на мощния неуправляем поток от разнопосочни съобщения и коментари в социалните мрежи, превърнал се в „инфодемия“.

 

Поздрави,

Цвета Кирилова

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *