Имах лични причини да не гласувам вчера при избора на Марияна Николова за вицепремиер. Това призна в кулоарите на парламента лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Той обясни и че неговият подпис за кандидатурата й не е бил нужен. „Не смятам, че е нужно да подписваме тримата някаква номинация, това е квота на НФСБ или се приема, или не се приема“, подчерта още атакистът. Припомняме, Волен Сидеров бе първият, който излезе от коалиционния съвет, състоял се в сградата на МС във вторник. Той отказа всякакви коментари, а по-късно стана ясно, че НФСБ и ВМРО са предложили шефът на кабинета на Валери Симеонов да го замести, след като той подаде оставка.

„Не познавам тази жена, не знам на какво е способна и тя изведнъж ми се предлага.“ Той не изключва обаче среща с Марияна Николова.

Симеонов се чувства добре отново като депутат

Симеонов се чувства добре отново като депутат

Бившият вицепремиер предизвика суматоха в НС

По думите му неговите депутати не са кукли на конци и сами решили вчера да не са в зала при избора на новия вицепремиер.

Сидеров посочи още, че партията му се жертвала да има България управление и сега „Атака“ има най-малко депутати.
Но спасихме да има управление на България, доволен е атакистът.

Волен Сидеров е убеден, че той е направил най-много компромиси.

НФСБ и ВМРО не знам в какъв формат биха се явили и дали щяха да имат група, може би щяха, но нямаше да я има тази управляваща коалиция, анализира Сидеров.
Неговото желание да се направи патриотичното обединение е довело до това да има управляваща коалиция, смята Сидеров. Този принос не може да бъде заличен със сюжета „патриотите нещо се карат„, да не забравяме, че ако не бях настоявал, ако не бях го направил, нямаше да има управляваща коалиция, отсече лидерът на „Атака“.

На въпрос за отношенията си с лидера на НФСБ Сидеров обясни, че го е критикувал именно като вицепремиер, „а не като стар познат от гимназията„. По думите на лидера на НФСБ с критиките си към Валери Симеонов е искал да насочи погледа и управлението на правителството към важните неща, които са искарали хората на улицата.

Припомняме, че председателят на ПГ на ОП Волен Сидеров поиска да се оттегли от поста и другия вицепремиер от ОП Красимир Каракачанов. И до този момент не са ясни точните мотиви на Сидеров да иска оставката на войводата, освен аргумента за заздравяване на малката коалицията. Искането му обаче бе определено от Каракачанов като „творческа инициатива“.

На Симеонов му писнало от атаките на Сидеров

На Симеонов му писнало от атаките на Сидеров

Заплашва с напускане на коалицията „Обединени патриоти“

Под въпрос в момента стои какви ще са отношенията между двамата лидери в парламента, след като Валери Симеонов се върна днес като депутат в пленарна зала. Отношенията между Симеонов и Сидеров се обтегнати още от лятото и ескалираха както до физически сблъсък между депутатите в Народното събрание, така и до многократно искане от страна на Сидеров на оттеглянето на Симеонов. Още през октомври месец НФСБ оттегли доверието си пък от Сидеров като председател на ПГ на Обединени патриоти.

Аз съм за намаляването на партийните субсидии, нека това да се обмисли разумно,коментира още председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров. „Този въпрос има различни страни. Ако не получават пари за дейността си партиите, как ще се финансират? Има държави, които са решили този въпрос – спонсорство, финансиране от части лица или фирми. Наистина, явно тези субсидии дразнят“, смята Сидеров.