20273

Румен Радев: Очаквам неоспорими доказателства за обвинението в шпионаж

Управляващите панически търсят враг, смята държавният глава

автор:Дума


Шпионаж в полза на чужда държава е изключително тежко обвинение. За това очаквам от следствието да представи неоспорими факти. Това заяви президентът Румен Радев в коментар за обвинението срещу Николай Малинов, предаде БНР. По думите на държавния глава при липса на категорични доказателства ще остане съмнението, че българските институции „са употребени в режисиране на вътрешно-политически сценарий“.

Радев настоява за доказателства и че българската външна политика не се е превърнала в заложник, обслужващ интересите на управляващите.

На журналистически въпрос дали вижда атака срещу него с разпита на социолога  Живко Георгиев, който е член на Стратегическия съвет към президентството, Румен Радев отговори, че здравият разум напуска българското политическо пространство и особено управляващите.

По думите му тази теза е толкова абсурдна и нелепа, че човек даже не може да я коментира.
Аз съм избран от 2 млн. българи и подобни твърдения и инсинуации са обида най-вече към тези хора, отсече Радев.

Безсилието на управляващите да се справят с тежките проблеми в страната и пълният провал на правителството в стратегически за европейското ни развитие приоритети се изражда в паническо търсене на враг и в миналото, и в настоящото, така че хората да се противопоставят непрекъснато един на друг и да не могат да се обединят в търсене на отговорност за проблемите и провалите днес, добави президентът.

Влизането в Шенген и Еврозоната, отпадането на европейския мониторинг за върховенството на закона у нас, както и привличането на чуждестранни инвеститори са сред стратегическите приоритети, в които управляващите се провалят, категоричен е държавният глава.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *