Патриотите превзеха връх Бузлуджа. Депутатите от „Обединени патриоти“ са против паметника на върха да е в ръцете на една партия. Тази позиция изрази в декларация Милен Михов.

Обектът е със статут на частна държавна собственост, припомни депутатът. Паметникът, по думите му, е свързан с културно историческата ни памет. Затова и патриотите не го дават на БСП.

Депутати от ГЕРБ не дават "Бузлуджа" на социалистите

Депутати от ГЕРБ не дават „Бузлуджа“ на социалистите

Паметникът е изграден с дарения, това е факт, доказан с документи

Да не се парцелира историческото значение на паметника, настоя Михов. Да се ремонтира и реновира паметника, като ремонтът трябва да се случи при обществен консенсус. Паметникът не трябва да се превръща в партийна собственост, категорични са патриотите.

Бузлуджа като комунистически резерват би било гавра

Бузлуджа като комунистически резерват би било гавра

От сдружение ДОМ с отворено писмо до Борисов

Припомняме, казусът с паметника на връх Бузлуджа продължава с години. След като от БСП преди години поискаха мемориала, от Министерския съвет им прехвърлиха собствеността през 2011 година, но социалистите се забавиха, тъй като нямаха пари за реставрацията на паметника.

Много интереси към "Бузлуджа" шокираха Нинова

Много интереси към „Бузлуджа“ шокираха Нинова

Данъчната оценка на монумента към момента е около 110 000 лева

Сега лидерът на БСП Корнелия Нинова отново поиска собствеността върху паметника. Бойко Борисов разпореди да се даде паметника на червените. МРРБ намери спънки това да се случи така лесно и преговорите продължават.

Червените депутати не си дават паметника на връх Бузлуджа. Досега „Бузлуджа“ беше държавна собственост и виждаме резултата, така Антон Кутев коментира желанието на патриотите паметникът да не бъде предоставен на Столетницата.

Имаме разговори с Борисов, той е предприел действия за връщане на паметника точно защото държавата не може да се справи, смята червеният депутат. Кутев подчерта, че ако ОП има идеи какво да правят с паметниците и как да ги поддържат, да го направят. Ние искаме само да бъде съхранена паметта, заяви Кутев.

Този паметник не е на БСП, независимо дали ще бъде върнат или не. Това е паметник на цяла България“, допълни той.

Вече половин година патриотите са в управлението, а паметникът на Бузлуджа става все по-опасен. Да се хващат и да вършат работа, призова Кутев и допълни, че социалистите даже ще им помогнат.