В незряло поведение лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини партньорите от ПП-ДБ. Той не приема офертата за подялба на държавата от Кирил Петков 50:50. Това е изключително щедро предложение, иронично коментира лидерът на ГЕРБ.

В същото време ПП-ДБ искали целия Министерски съвет да е техен. Избори 2 в 1 са логичен завършек на тази некоалиция, смята Борисов.

ПП/ДБ с Меморандум скрепяват сглобката и гледат към пълен мандат

ПП/ДБ с Меморандум скрепяват сглобката и гледат към пълен мандат

Николай Денков и Мария Габриел огледално се сменят

Не съм получил никакъв меморандум, заяви Борисов, според когото такъв документ трябва да се изготви от работна група. Постът външен министър е единственото министерство, за което ГЕРБ се е преборило и е направил компромис, изтъкна той. Усилено се сменяли регулатори.

Този подход е неприемлив, а това изправяло партията пред невъзможност да подкрепи, каквото и да било, категоричен бе Бойко Борисов.

В кой меморандум е записана смяната на АДФИ, ДНСК, БАБХ и смяната на Митниците, попита лидерът на ГЕРБ. Според него еднолично се сменяли ръководства на агенциите.

Борисов не бил в шок от случващото се, но пък хората в София били в шок от това, което си избрали и че 4 месеца няма кметство.

Когато Ники се напътува, както се изрази Борисов, визирайки премиера Денков, и седне с Мария Габриел да поговорят и предложат нещо на партиите, вицепремиерът ще вземе решение и ще направи своето изявление.

Борисов далеч от ротацията: Денков и Габриел да се разберат и да ни убедят

Борисов далеч от ротацията: Денков и Габриел да се разберат и да ни убедят

Няма да позволи на 30 депутати от ПП да извиват ръцете на ГЕРБ

Припомняме, от началото на февруари месец тече спор в кулоарите на Народното събрание при кого да отиде поста във Външно министерство, като от ГЕРБ и ПП/ДБ твърдят различни неща за договореното и подписано през лятото на миналата година, когато се състави това правителство. В спора третият участник в мнозинството – ДПС – взе страната на ГЕРБ, но и трите формации декларираха, че са готови за предсрочни избори и ротацията не е на всяка цена.

Акад. Денков съгласен с Борисов, че ротацията не е на всяка цена

Акад. Денков съгласен с Борисов, че ротацията не е на всяка цена

Николай Денков: Явно от ГЕРБ се опитват да провалят делегация в САЩ