768x432dwdwdwd

Празен народ, празни глави, празна държава, празни стомаси – навсякъде край българина пустош и празнота !

 

Янчо Николов

Политиците ни са с празни глави, които по-празни няма как да станат. Непрестанно ни заливат празни обещания, когато дойдат все по-изпразнени от съдържанието си избори. Разчитат, че имаме празна памет, която при това е къса и тук са много прави.

Вечно храним някакви си там празни надежди, захвърлени, като мръсни чорапи в празното пространство в изпразнените ни и объркани от толкова много лъжи кратуни.

Веднъж добрали се до държавната хранила, празен кон на празна ясла -няма! Няма празно и там! Напразни са ни надеждите за някакъв си пълен със съдържателност парламент.

Всъщност за какъв парламент говорим в една изпразнена от народ страна?! Кой ще управляват тия с празните глави? Стотици са запустелите села, другите стотици са с по един -двама жители. Пълните се изпразват, защото жителите им бягат не в градовете, които също се изпразниха, а в чужбина, където празно няма!

Корупционни схеми, далавери и „мишингии“ на изпразнени от съвест типове, опразват бюджета и държавната хазна, която вече няма откъде да се напълни.

Дебатите в недъгавия ни парламент са от празни по-празни. Няма пълнота и смисъл в междупартийните спорове и дърления. Има пълни джобове на малцина празноглави тарикати, които гледаме с празен поглед и се правим, че им вярваме с пълното си доверие.

Народът, очукан и смазан, обедняващ и гладен е като кон на празна ясла. Празни погледи, празни приказки, даже и празниците са му на празни маси.

Търговските вериги са пълни с изпразнени от съдържание стоки, които в по-голямата си част са пълни боклуци, но все пак трябва и да се яде, защото на празен стомах не се ляга и става.

Само че потребителската кошница на българина става масово все по-празна. А когато я напълни и без това празният му джоб съвсем се изпразва.

В министерствата и топлите държавни административни кресла и офиси обаче е препълнено. Научни институти пълнят празни глави и издават дипломи, които пълнят празните чекмеджета на завършилите. Пълните глави се изпаряват в странство и стават гастербайтери с що годе пълни джобове.

Писатели дремят над празния лист. Културните институции и учреждения с празни бюджети трябва да пълнят залите. А по родните медии е истинско празнословие.

Суверенът масово крета с празни джобове. Пияници опразват пълни бутилки с последните си левчета от празните си джобове. Млади студентки и ученички пълнят магистралите и сайтовете за запознанства с оферти за пълни програми, а надрусани наркомани кибичат с празни погледи сред препълнените от тях и клошари градски и селски градинки.

Съмнително забогатели, изпразнени от съвест и с пълни от кражби джобове, обитават празни къщи.

Някои с пълни стомаси и празен оптимизъм казват на гладните, че не всичко е напразно. Но и те все по-често се замислят върху празните си приказки, като погледнат все повече изпразващите им се хладилници.

Ще засили ли куркането на празните стомаси, генерирането на някакви пълни със състоятелност идеи, в празните ни глави, как да се отървем от туй пусто лековерие и тия празни хора, с които сме напълнили държавните институции.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *