222

В Англия -затвор за употреба на алкохол при шофиране

Мъж, който шофирал служебния си микробус през Йоркшир Дейлс, докато пиел шампанско, звънял на приятели и свивал цигари, е осъден на затвор.

27-годишният Мейсън Джеймс Каугил шофирал по А65 близо до Ингълтън през юни миналата година, докато пиел от бутилка Bollinger.

В крайна сметка той се забил в задната част на автомобил, за което съобщил на шефа си, който след това проверил записите от микробуса в кабината.

На 2 февруари в Йоркския кралски съд Каугил признава, че е шофирал опасно и е лишен от свобода за осем месеца.

Още истории от цял Йоркшир:

Каугил от Гаргрейв, Северен Йоркшир, също така беше лишен от право да управлява МПС за 32 месеца, след което ще трябва да се яви на разширен шофьорски изпит.

На видеозаписите се вижда как той пие и шофира, както и как свива цигара, често без да държи ръцете си на волана.

В един момент микробусът се забива в задната част на автомобил в спряло движение близо до кръстовището на магистрала A65 и път B6255 Tatterhorn Lane.

Автомобилът бил повреден, но никой не бил ранен, а Каугил и шофьорът на колата разменили информация.

Каугил обаче си тръгнал преди пристигането на полицията, като продължил да шофира и да се обажда на още приятели по мобилния си телефон, докато бил зад волана, и едва не предизвикал нов сблъсък.

“Много опасен шофьор
Полицай Бабс Парсънс от полицията на Северен Йоркшир заяви: “Каугил има късмет, че не е убил или сериозно наранил някого този ден.

“Начинът, по който шофираше, демонстрираше явна опасност за другите участници в движението и съм изумена, че не предизвика още сблъсъци.

“Това не е моментна загуба на концентрация, а продължителен период, в който Каугил е обръщал много малко или никакво внимание на пътя и очевидно не е контролирал микробуса, който е управлявал”, каза тя.

Полицай Парсънс добави, че иска да благодари на собственика на микробуса за това, че е предоставил кадрите на вниманието на полицията: “Това ни позволи да отстраним от пътя един много опасен шофьор.”

От Българска асоциация на пострадали при катастрофи напомнят, че при ПТП с пиян водач, не се дължи застрахователно обезщетение по застраховка “Каско”, както и че ако има пострадали лица, всички обезщетения се поемат от виновния пиян водач. Освен това се носи и наказатална отговорност ако нивата на алкохол са над 1.2 промила. В България вече има ефиктивни присъди за пияни водачи!

 

 
БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ПРИ КАТАСТРОФИ
София, ул. „Лайош Кошут“16, тел.02/952 66 66

YouTube
www.facebook.com/bazk.org

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *