Правителството оцеля с гласовете на парламентарната група на „Воля„. Ако извадим 11 гласа на „Воля“, които бяха дадени за правителството, ще видите, че мнозинството има под 121 гласа. Българските граждани трябва да си дават много ясна сметка за това. Още повече, че „Воля“ влезе в парламента с основна тема – борбата срещу корупцията.

Това изтъкна зам.-председателят на ПГ на БСП Жельо Бойчев пред БНР. Той обясни, че гласуването на парламентарните групи било показало кой е против корупцията.

Властта оцеля!

Властта оцеля!

От БСП излязоха с декларация с критика към Караянчева

„Към настоящия момент, може да се счита, че ни управлява една тройна коалиция в парламента“, каза още той.

По отношение на Истанбулската конвенция, Жельо Бойчев обясни, че тя засяга ценностен въпрос.

„Свидетели сме – основните вероизповедания в България излизат с еднакви позиции. Ние сме православна държава. Не се сещам след 1943 г. БПЦ да е излизала с толкова ясна позиция и то срещу управлението на страната. Последният път е било, когато Църквата е повела народа в каузата за спасяването на евреите от депортация. Сега за втори път БПЦ взима ясно и категорично мнение по Истанбулската конвенция“, каза Бойчев.

За усърдни молитви срещу Истанбулската конвенция призова Синодът

За усърдни молитви срещу Истанбулската конвенция призова Синодът

Всеки ден всички църкви и манастири ще отслужват молебен канон

„Затова е толкова ниско доверието на обществото в парламента, защото българските народни представители са станали машинки за гласуване. Как да гласуваш тази ратификация, след като към нея липсва придружителен доклад, с който да се покаже, какво е въздействието върху нашето законодателство“, добави той.

„Имаме президент, който има мнение и си го казва ясно и силно. То съответства в голяма степен и на разбирането на българските граждани. По-важният въпрос е – защо наистина парламентът е превърнат в нотариат? Може ли да твърдиш, че си парламентарна република, а да дойде премиерът и да освободи председателя на НС“, зададе тези въпроси Бойчев в коментар на изказването на държавния глава по повод една година от встъпването му длъжност.

Румен Радев: Парламентарната република атрофира

Румен Радев: Парламентарната република атрофира

Държавният глава настоя да отстояваме демократичните си права

Бойчев припомни, че всички системи, които протестираха заради недофинансиране, са получили пари през януари, едва ли не еднолично от Бойко Борисов, а в края на миналата година социалистите предложиха за тях повече пари в бюджета, но ГЕРБ не ги подкрепиха.