768x432dcdececevc

БОЙКО????

 

Мислете европейски, действайте пробългарски,

господин премиер

 

Д-р Георги Чалдъков*

След като европейските политически лидери се обръщат с Бойко към премиерана Република България, и аз – един от неговите избиратели – ще го наричам така.

Ето какво каза той в телевизионно интервюот кабинета му в Министерския съветпо случай навършване на първата година от третия му управленски мандат:

„Срам ме е, че не можахме да представим Конвенцията за защита на жените и децата от домашно насилие по начин, по който да бъде възприета от хората.Успяхме да направим така, че да се възползват различни политически сили и да вкарат темата в посока, която не е в духа на конвенцията.Подценихме ситуацията, а това е един страхотен бич. Но след като има такова обществено недоволство, решихме да я свалим.“

Срам е, господин премиер, че все още искате да лъжетеНарода с Истанбулската конвеция(ИК) за защита на джендъризма, маскирана със защита на жените и децата от домашно насилие.

Срам, по-точно грях е, че не уважавате призивите срещу ИК на Светия синод на Българската православна църква, другите религиозни общности, учителите, лекарите, писателите и на академиците иуниверситетските учени, които сапо-често на страниците на реномирани международни списания и платформите на международни симпозиуми, отколкото по българските вестници и телевизионни екрани(вижте „Спрете да бъркате в душата на Бога“, вестник „168 часа“, 8 – 14 март 2018).

Срам е, че в България шестват около 200 про-джендърски неправителствени организации(НПО-1, за НПО-2 вижте по-долу)и разниевроемисари и ПЕС-ари, водени от СДС (СергейДимитровичСтанишев).

Срам е, че в борда на Вашия Съвет на старейшините са Росен Плевнелиев и Симеон Сакскобургготски, а не, примерно, нашите големи писатели Антон Дончев и Стефан Цанев – тяхната мъдрост е много по-ценна за България.

Срам е, четолкова късно се сетихте да противодействате на второкачествените храни, внасяни от западноевропейски фирми в българските магазини – урок, научен от диктатора, който скри информацията за аварията в АЕЦ „Чернобил“ на 26 април 1986 г.

Срам е, че сме в челните редици на света по смъртност от мозъчни инсулти и сърдечни инфаркти, по тютюнопушене и неграмотност, а сме на дъното по свобода на словото и висшата корупция.

Срам е, че подценявате ситуацията, която причинява смърт от болести на 294 българи дневно, а се раждат само 178 деца. Именно това е единстрахотен бич за България–най-страхотният, причиняващ демографската катастрофа(вижте вестник „168 часа“, 3 – 9 май 2018).

Срам е, че в България има политическо нехайство към опазване на здравето – най-важното човешко право. Като всички властимащи, мислите мандатно, а не проспективно, господин премиер – това, след 25-30 години, ще направи страната ни, подобно на САЩ, minority majority nation (нация, в която малцинствата са мнозинство) -най-тъжният фолклор.

Затовапо случай навършване на първата година от третия Ви управленски мандат, изписвамБойко????, вместо Народе??? Жалко, че алтернативите са все още неидентифицирани политически обекти(НПО-2) – например, БСП и „Демократична България.

Номинираха Ви за “Европейска личност на годината”, господин премиер – ще Ви връчат престижната награда в Сараево на 6 юли 2018 г. Честито,но ако продължавате да съдействате за узаконяването на ИКв нашата православна, патриархална и красива Родина, никога повече няма да бъдете номиниран за „Българска личност на годината“.

МоляВи,вече не казвайте:„Срам ме е, че не можахме да представим Конвенцията за защита на жените и децата от домашно насилие по начин, по който да бъде възприета от хората...Подценихме ситуацията, а това е един страхотен бич. Но след като има такова обществено недоволство, решихме да я свалим.“ За винаги или отново ще я внесете в Народното събрание, както настояват еврокомисарите?

Настана „време разделно“, господин премиер: трети пол или четвърто правителство? – изберете сам. И сложете повече книги, не само фотографии в кабинета си.От тях ще научите, че силата на една държава се постига с реципрочна емпатия между политици и народ.Непозволявайте нашествието на трансроди(производна на „изроди“), трансджендъри итрансевропейци да заразяваБългария с вируса на транслиберализма и трансхуманизма. Родинатани не трябва да ставатранстопия – най-лошата утопия.

No pasaran – ИКняма да мине в България, господин премиер!

„Сега Съветът на Европа се опитва да наложи избираемисоциални параметри на половата идентичност – в разрез с традициите и културата на различните европейски общества… В учебните програми на училища и университети ще се дава път на чуждата и опасна за българското общество джендър идеология… Натрапватсе чужди за обществото и нацията ни стереотипи на сексуално възпитание… Джендър идеологията е неприемлива  за нас, защото противоречи на традиционните ни семейни и християнски ценности, на същността  на Бог, Природа и Човек. Тази идеология взривява основополагащи  механизми на живота, с непредвидими последици. Категорично сме против насилието, но и категорично сме против  налагането на джендър идеологията и практики в България. Децата са нашето бъдеще. Трябва да ги пазим!“ – както Ви писахме на 12 февруари 2018 г.в нашето Открито писмо относноИК.

Мислете европейски, действайте пробългарски**, господинпремиер. От греховете на политиците страдат поколенията. Джендър идеологията е вредна(не само) за България – „когато има грях, държавите рухват“.

*Професор по клетъчна биология в медицински университети в Сърбия, Италия и Япония. Член на Международната академия на сърдечносъдови науки.

 

** Перифраза наМисли глобално, действай локално“изречено през 1972 г. на конференция в ООН от професор Рене Дюбо.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *