5(681)

Китайски език ще се изучава в Несебър

logo_VEKОбществено-полезната дейност на Сдружение С Русия за вяра, единение и култура-Несебър не е прекъсвала дори и по време на Covid 19. Провеждат се чествания на празници – 8 март, Деня на поезията, продължава изучаването на български език.

Сдружението планира да проведе и някои нови и атрактивни мероприятия. Едно от тях е свързано с изучаване на малко използван у нас чужд език.

От 15 април Сдружение С Русия за вяра, единение и култура-Несебър ще организира изучаване на китайски език.

Планира се обучението да се извършва в две възрастови групи – деца до 8 клас включително и група за младежи и девойки над 15- годишна възраст.

Занятията ще се провеждат два пъти седмично, като продължителността на всяко занятие ще бъде 90 минути. Курсът за изучаване на китайски език е планиран за 2 до 3 години. За целта УС на Сдружението покани за лектор доцент Марина Виталиевна Румянцева.

Доцент Румянцева е кандидат на философските науки и автор на учебници и речници за изучаване на китайски език. Има дългогодишен преподавателски опит в Московския държавен университет Ломоносов и в университета Чженчжи в Тайван.

Целта на курса е участниците през това време да се научат да общуват на китайски език, да овладеят основните граматически правила и китайската писменост.

Планираме групите ще бъдат от 8 до 12 участника.

Занятията ще се провеждат в клуба на Сдружението в гр.Несебър ул.“Св.Св.Кирил и Методий“ 42.

Допълнителна информация и записвания за курса ще се извършват чрез WhatsApp на телефона на Марина Румянцева  +7 917 565 5357, чрез председателя на УС на Сдружението Христо Николов на телефон +359 88 370 8111 или в клуба на посочения по-горе адрес.

……………………………………………………………………………

С 15 апреля для желающих изучать китайский язык набираются группы для детей и взрослых.

В детскую группу приглашаются школьники, начиная с 4 по 8 класс.

Для старшеклассников также может быть организована отдельная группа.

Во взрослую группу могут записываться люди любого возраста.

Занятия будут проводиться два раза в неделю в Новом Несебре в помещении Русско-болгарского содружества по адресу: улица св. Кирил и Методий, 42.

Продолжительность одного занятия для взрослых – 1,5 часа. Для детей – один час или 1,5 часа с обязательным перерывом 10 минут.

Время занятий будет объявлено после набора групп.

Курс рассчитан на 2-3 года. За это время учащиеся должны научиться общаться на китайском языке, овладеть базовой грамматикой и основами письменности.

Занятия ведёт доцент, кандидат филологических наук Румянцева Марина Витальевна, автор учебников и словарей, преподаватель с большим стажем работы в МГУ имени Ломоносова и на Тайване (университет Чжэнчжи).

Количество учащихся в группе 8-12 человек.

Со всеми вопросами обращаться к Румянцевой Марине Витальевне в ватсап по телефону  +7 917 565 5357 или к Христо Николову по телефону +359 88 370 8111.

Ждём всех желающих овладеть китайской грамотой!

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *