bTV_News_20_Years_Awards (1)

20 години bTV Новините: Мария Цънцарова е „Репортер на годината“

От своя страна, във връзка с юбилея, екипът на сайта „Несебър нюз“ отличи със специална награда Мария Микова-Communications Manager на БТВ,с която имаме прекрасно професионално взаимодействие

 

Нюзрумът на bTV отличи и най-добрите

оператор, монтажист, продуцент и кореспондент

 

Юбилейният 20-и рожден ден на bTV Новините не мина и без традиционните вътрешни награди в нюзрума с най-високо доверие у нас. В тежката за целия свят 2020 г. екипът избра за „Репортер на годината“ Мария Цънцарова.

Преди броени дни зрителите видяха поредното доказателство, че Мария е безкомпромисен разследващ журналист – огромен обществен отзвук предизвика разследването ѝ за платформата „Хелп Карма“.

Освен това тя е автор на поредицата „На 180 градуса“ в предаването „120 минути“. Носител е на редица отличия, сред които на фондация „Радостина Константинова“, на фонд „Валя Крушкина“, както и приза на НБУ „Журналист на годината“ и признанието от СБЖ за най-добър „Млад журналист“. Мария се доказа и като силен водещ на актуални предавания в ефира на bTV.

Най-добрият сред операторите за 2020, но далеч не за първа година, е Добромир Иванов, през чиито очи видяхме изборната драма в САЩ. Добромир е част от екипа на bTV от самото начало на телевизията, а през месец май тази година прекара повече от денонощие в защитен костюм, с маска, специален шлем и камера в ръце в COVID отделенията на Александровска болница. Резултатът – филмът „Дишай“, който прикова вниманието на зрителите в поредицата bTV Репортерите.

Зад всеки добър репортаж има един добър монтажист и Красимир Георгиев за втора поредна година е оценен най-високо от журналистите в нюзрума на bTV.

Продуцент на годината е Елица Димитрова, която е човекът зад кадър по време на някои от най-напрегнатите извънредни ефири през последните 12 месеца. Тя също печели приза не за първи път.

Кореспондентското отличие се поделя между Париж и Благоевград – Десислава Минчева и Ирина Жерева получиха най-много гласове от екипа на нюзрума.

Благодарим ви за доверието!

……………………..

И реакцията след нашата награда:

image0 (1)

Print Friendly

Автор: Мария Микова


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *