3

Ипотечен кредит без трудов договор – възможности и реалности

 

 

Когато кандидатствате за ипотечен кредит без трудов договор се предполага, че залагате някакъв недвижим имот, заради който ви бива отпускан заем. Този имот гарантира на банката или компанията от която взимате кредит, при несъстоятелност от ваша страна, имота ще бъде придобит от финансовата институция. Кредити в България най-често се взимат за сумите от 10 000 до 200 000 лв. Периодите на изплащане са най-различни от 10 до 30 години. Най-важното  на ипотечният кредит е имота, който вие залагате. Въз основа на неговата оценка ще ви бъде отпуснат кредит. Колкото по-добър е имотът, толкова по-изгоден ще бъде кредита за вас. Не се притеснявайте, ако нямате добра кредитна история, защото това банката или компанията за кредити не го взима под внимание. Важен е имота който ипотекирате.

Едно от най-хубавите неща при ипотечните кредити е изключително изгодните лихвени проценти, които можете да договорите. Това разбира се зависи от имуществото, което вие залагате, без значение дали става въпрос за къща, магазин, търговски помещения, апартамент, гараж или нещо друго. Дори да нямате трудов договор и да не докажете никакви месечни доходи, когато вашият имот бъде оценен подобаващо от банката или компанията, вие няма да имате проблем с кредита. Всъщност ипотечните кредити без доказване на доход се дават най-често от фирмите за кредити и по-малко от банките. Имот в града се оценяват доста по-добре от другите видове имоти. Колкото по централно се намира вашето имущество, толкова по-добре.

Ипотечния кредит не предполага задължително покупка на ново жилище. Той може да бъде взет с най-различни цели. Например вътрешно освежаване, строеж на нова пристройка или пък да си купите нова кола и така нататък.

Когато заявявате вашият ипотечен кредит без доказване на  доход, това си има някои предимства. Процедурата по одобрението на такъв кредит, при който залагате добър недвижим имот не отнема много време. Документите са значително по-малко отколкото при другите видове кредити. Като бонус получавате безплатна оценка на вашия имот.

Източник: parite.bg

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *