1mart3

Ученици от СУ”Любен Каравелов” – Несебър с призoво класиране

Ученици от СУ”Любен Каравелов” Несебър с призoво класиране в състезание-викторина на тема „140 години Българска армия“

 

С отбор от четирима ученици от 9 – 12 клас в СУ „Любен Каравелов“ -Несебър участва в организирното от Сдружение “ Българска армия“  състезание – викторина на тема „140 години Българска армия“.

Регионалният  кръг на престижната проява се проведе  в Основно училище „Братя Миладинови“ в град Бургас.Александър Балинов от 9 а клас, Андон Николов и Дарина Ганчева от 9 б клас и Теодор Наумов от 12 б клас, извоюваха в оспорваното състезание трето място в съревнование между 8 училища и техните отбори от Бургаска област.

Съгласно регламента на състезанието отборът на СУ „Любен Каравелов“, под ръководството на своя преподавател по история  Ваня Митева, старателно и много задълбочено се подготви по историческите теми, включени в конспект от 40 въпроса. Особено впечатлено остана журито на състезанието от представянето на капитана на несебърския отбор Теодор Наумов, който показа завидни познания от българската военна история и заслужено получи максималния брой точки при представянето на своя отговор.

За достойното представяне на своите знания, умения и висок състезателен дух учениците от отбора и техният преподавател по история бяха поздравени от  директора на СУ”Любен Каравелов”  Тодорка Станелова.

Мара МОМЧИЛОВА

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *