46216124_492672751224031_6607161608361738240_n

ЕКР избра Ян Захрадил за водещ кандидат

ЕКР избра Ян Захрадил за водещ кандидат за председател на ЕК на предстоящите европейски избори

Групата на европейските консерватори и реформисти /ЕКР/ избра Ян Захрадил за водещ кандидат за председател на Европейската комисия на общите европейски избори през май 2019 година.

Законодателни реформи, превръщане на Европейския съюз в глобален лидер в свободната търговия – премахване на търговските бариери и изграждане на нови такива, защита на външните граници. Това са трите приоритета, на които той ще заложи в своята предизборна кампания.

Ян Захрадил е президент на Алианса на европейските консерватори и реформисти /ЕКР/. Формацията обединява партии от цяла Европа, които вярват в личната свобода, парламентарната демокрация, националния суверенитет, силните семейства, ниските данъци, стабилните пари, свободната търговия и върховенството на закона. В Алианса членуват десни партии, както  от страни-членки на ЕС, така и от държави извън ЕС. Съвместна дейност обединението осъществява със съюзнически партии на други континенти и е пълноправен член на Съюза на международните демократи.

Първата и единствена българска партия пълноправен член на Алианса е тази на евродепутата Николай Бареков. Членството на „Презареди България” бе парафирано с пълно мнозинство по време на тържествена церемония тази година в Баку, Азербайджан, където се състоя срещата на най-високо ниво на АКРЕ с участието на близо 500 консерватори от цял свят.

Българският евродепутат работи активно за кандидатурата на Ян Захрадил още от самото начало на процеса на номинациите. По негова лична покана чешкият политик е посещавал България над три пъти, като е вземал участие в различни по рода си конференции.

При последното му посещение у нас по инициатива на Николай Бареков консерваторът се срещна лично с министър-председателя Бойко Борисов,  с който обсъдиха важни за бъдещето на България и Европейски съюз въпроси.

В рамките на посещението си Ян Захрадил декларира подкрепа за Николай Бареков и Консервативния блок, който се очаква да се сформира у нас преди предстоящите европейски избори.

Веднага след гласуването на кандидатурата му вчера в Страсбург Захрадил отново подчерта, че България се нуждае от обединение на консервативните сили, защото по думите му ако политическата сцена е счупена, тогава гласовете изпадат от борда и са изгубени.

„Водим преговори за голяма патриотично-консервативна коалиция за предстоящите избори, целта е запазване на третата  позиция в Европейския парламент и трета политическа сила в България“, заяви Николай Бареков. Той подчерта, че съюзът е отворен към всички, които имат желание да се включат в него. „Началото поставяме с г-н Волен Сидеров, но водим разговори с много други политически формации“, уточни евродепутатът.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *