New Imagedfffdfdssdsdsd

Македонският посланик у нас: Бележим ръст на наши туристи в България

 
Първият секретар на посолството връчи приз за Планински туризъм 2016 на Лъки Банско
За поредна година Банско се очертава като най-предпочитана зимна дестинация от туристите от Македония, подчерта  г-н Зоран Мираковски, първи секретар в посолството на Република Македония. Като официален гост на годишната церемония Balkan Awards for Tourism Industry 2016, която отличи общини, хотелиери и туристически компании от България, Турция, Македония и Албания, той  връчи престижния приз Планински туризъм на Балканите 2016 на Апартхотел Лъки Банско.
„Лъки Банско е любим планински хотел на македонските туристи, които го посещават целогодишно. Пожелавам му още много успехи“, каза още г-н Мираковски, който връчи приза на един от най-предпочитаните планински хотели у нас и на Балканите https\://luckybansko.com/bg/.
Броят на туристите от Македония в България бележи ръст през 2016  г. и ще  достигне 600 000, подчерта посланикът на Македония в България Мариян Гьорчев по време на  годишната церемония Balkan Awards for Tourism Industry 2016.
„Над половин милион македонци идват ежегодно в българските курорти. В областта на туризма имаме огромни възможности. Всяка година има ръст в обмена на туристи.Ние считаме България не само за съседска, но и за братска страна. България е на второ място като предпочитана дестинация от нашите туристи. На първо е Гърция, но не заради Гърция, а заради Бяло море, по което и българи и македонци имаме носталгия „, каза още посланик Гьорчев.
Посланици, министри, депутати и експерти в туризма връчиха престижните статуетки  миналата вечер в хотел Премиер Бест Уестърн в София.
С голямата награда – Лидер в туризма на Балканите 2016, от второто издание на престижните награди Balkan Awards for Tourism Industry 2016, бе отличена община Пловдив. Зам.-кметът на община Асеновград Димчо Атанасов Темелков, получи заслужената статуетка  в категория Културен туризъм. На сцената се качи и кметът на община Приморско – д-р Димитър Германов, отличен за развитието на морския курорт и като световна дестинация с древни културно-исторически богатства. Призът за Фестивален туризъм 2016 бе връчен на г-н Калин Каменов, кмет на най-големият град в Северозападна България – Враца.
Наградите бяха връчвани още от Милка Нанова от Министерството на туризма, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции,  председателят на Парламентарната комисия по транспорт Настимир Ананиев, Димитър Петрунов – главен мениджър Сръбско-българската камара, доц. д-р Йордан Йорданов – зам.- председател на „Сдружение Туризъм“, обединяващо българските туроператори и агенции, президентът на Софийската търговско-промишлена камара Георги Чернев и други. Партньори на церемонията, организарана от ВИП Комюникейшън, бяха Българо-румънската търговско промишлена палата, Сръбско-Българската търговска камара, Софийската търговско-промишлена камара, Сдружение Туризъм на българските туроператори и агенции, Български съюз по балнеология и СПА.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *