ЛЕДЕНА ПЪРЗАЛКА КРАНЕВО

Кранево привлича спортисти от цял свят

Кранево привлича спортисти от цял свят с уникална ледена пързалка 
 
„BLACK SEA ICE ARENA“ получи престижна номинация от Морските Оскари
ЛЕДЕНА ПЪРЗАЛКА КРАНЕВО5Уникалната ледената пързалка „BLACK SEA ICE ARENA“ в курорта Каварна, е третият в света  спортен и тренировъчен комплекс, изграден до море, подобно на Сочи и Дубай. Партньорите на престижните Морски Оскари номинираха модерната аткракция, чието покритие е с естествен лед 60×30 м, а трибуната за зрителите е с цели 400 места.
Церемонията за четвъртото издание на конкурса ще се състои на 17 август в царската градина на луксозния жилищен комплекс Аргищ Партез в Златни пясъци.

Спортната ледена арена е предназначена за професионални състезания по фигурно пързаляне, хокей, кърлинг, както и за любителски занимания.  Намира се в с.Кранево на територията на комплкекс „Терма Вилидж“ и   работи целогодишно.

В разработката на проекта за ледената пързалка и нейното строителство непосредствено е взела участие австрийската фирма „AST“, която е световно известна със своята технология за създаване на ледени пързалки.
„BLACK SEA ICE ARENA“ има: четири специализирани съблекални за 100 атлети с душ и тоалетни, стаи за треньори, съдии и обслужващ персонал; конферентна зала; хореографична зала за фигуристи; гардероб за посетителите на комплекса с отделно място за обуване/смяна на кънки; лекарски кабинет; сушилня за кънки и спортно облекло; панорамно кафе-бар за посетители, в което те могат да наблюдават или да гледат спортни събития на леден терен.
Ледената пързалка е на разположение не само за спортисти, но и за тези, които искат да се занимават с фигурно пързаляне, хокей или просто карат кънки за забавление и удоволствие.
Оборудвана е с професионална осветителна техника със специални ефекти, с всички необходими съоръжения за игра на хокей на лед, спортно табло, също така и със система на звуково зониране. Това позволява на арената да се провеждат не само тренировки и състезания на спортисти и отбори, но и популярни ледени шоута, дискотеки и изпълнения на музикални групи.
Основна цел на Морските Оскари е да популяризират и отличат най- добрите практики и успехи на Черноморието, да поощрят техните стремежи за по-добро качество на живот в България. Повече информация в страницата на организаторите: www.vipcompr.com
Социално измерение на събитието е свързано с целогодишната кампания на PR-агенция ВИП Комюникейшън за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Под патронажа на Ротари Клуб Самоков и ERP-Academy.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *