768x432уууауау

Радев – Герджиков по БНТ в четвъртък от 20 часа

За първи път Румен Радев и Анастас Герджиков застават един срещу друг. Аделина Радева ще направи така че вечерта да е истинско политическо шоу.

„Тук кипи усилен труд, защото БНТ, в ролята си на обществена телевизия, смята че е изключително важно да реализира този дебат между Радев и Герджиков. Смятаме че обществото ще бъде още по-информирано след него“, казва Мариела Драголова, директор на дирекция „Новини и актуални предавания“.

Най-голямото студио на БНТ ще бъде специално преформатирано за близо двучасовия дебат. Пряк политически сблъсък, на какъвто БНТ е била домакин неведнъж през годините. Най-знаковите от тях – между Бойко Борисов и Сергей Станишев през 2009 г. и между Румен Радев и Цецка Цачева седем години по-късно.

„Когато предстои дебат никога нищо не е сигурно. Никога не трябва някой човек да бъде категорично набеден за победител. Защото всякакви ситуации могат да се случат. Дебатът е една такава въртележка, която може да доведе до много различни резултати“, коментира Евелина Славова, „Тренд“.

Политическият дебат има уникалното свойство да привлече колебаещите се избиратели. В последния момент.

„Много често въпросът в тези дебати не е да направиш нещо грандиозно, а да допуснеш по-малко грешки. Особено в телевизионните дебати една неволна гримаса може да се стори на аудиторията голям проблем. Да не говорим за случайно изпусната дума“, каза политологът Страхил Делийски.

Въпросът на утрешния, а и на всеки дебат, е дали зрителите ще се вслушат в рационалните аргументи на двамата претенденти, коментира още той.

„Хубавото на дебатите е, че създават диалог, защото всички ние свикнахме да живеем, особено сега покрай ковид и цялата дигитализация на комуникацията, свикнахме да живеем в едни дигитални балони, в които говорим само на своите. Получава се не диалог, а успоредни монолози. Затова са хубави тези дебати, защото те връщат диалога“, каза политологът Първан Симеонов.

Дебатът може да изведе силните страни и на двамата кандидати, но и да подчертае слабите. В САЩ президентските дебати са най-очакваното телевизионно събитие, издигнато в ранг на спектакъл. Такъв ще бъде и днешният  в БНТ.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    One thought on “Радев – Герджиков по БНТ в четвъртък от 20 часа

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *