Социалистите ще решат кой да е лидер на БСП – така Крум Зарков отговори на въпроса дали той е наследник на Корнелия Нинова на челното място на левицата, съобщи bTV.

Ще взема решение дали ще се кандидатирам за поста когато започне съответната процедура. Получавам доста сериозна подкрепа отвсякъде и удари от онези сайтове, които са заети да очернят хората, каза той.

По думите му няма противопоставяне между Румен Радев и БСП. Според мен една от причините за лошия ни резултат е разминаването на подкрепата на левицата за Радев, каза Зарков.

Костадин Паскалев: Нинова използва оставката си за скандал и в БСП

Костадин Паскалев: Нинова използва оставката си за скандал и в БСП

Кристиян Вигенин може да води преговорите вместо Нинова

След президентските избори, от понеделник трябва да работим за стабилно правителство.Той допълни, че преговорите за кабинет и екипът от левицата, който ще участва, зависят от националния съвет на БСП. Те ще дадат съответния мандат на който преценят, че трябва. След това ще се организират екипи, за да влезнат в тези преговори и да допринесем към тях.

Зарков заяви, че действията на „Продължаваме промяната“ са добри и решението да не се включват ГЕРБ и ДПС в преговорите е било правилно.

Припомняме, че след катастрофалните резултати за БСП на изборите – червената партия вече е чевтърта парламентарна сила – лидерът Корнелия Нинова подаде оставка. Това обаче не е първата й оставка – предишната беше оттеглена, а изборът й начело на БСП потвърден по-късно и от първите преки избори в партията.

До трети избори и разпускане на 46-ото НС се стигна, след като беше провален и последният шанс за съставяне на редовен кабинет – БСП, които получиха третия мандат, както и в предишното 45-то Народно събрание, не успяха да излъчат правителство.